Star Wolves 3 Civil War
-
SaGa Jr #13 A precursor rendszer felderítgetés az valóban jó buli. Kíváncsi leszek rá, hogy most miben lesz változás, mert a játék elején elhajtottam a francba heretic komát és leszállítottam az árut, így egy másik manussal futottam össze.
A sztori alakulását elnézve most majd ő lesz az akivel mehetek az alienek/berzák lakta rendszerekbe felfedezni és berámolni a precursor cuccokat (van egyáltalán precursor tech amit fel lehet szedni, mert skill lenne a használatukra de nem futottam bele ilyesmibe csak alien meg berza felszerelésekbe) nem pedig Heretic.
Melyik nagy vassal mentél oda? Ha a mastiff-al akkor tényleg töltsd vissza az állást, legyen bármilyen régi is, mert az garantáltan halálra van télve ott. Mondjuk a fegyverzet is sokat számít (super berzák ellen kell a két nagy ágyú elölre).
Mielőtt odamentem, elolvastam mit írnak azokról a rendszerekről (dupla bal klikk a rendszeren és leírja az infókat) ahol keresztül kell mennem. A szöveg szerint elég gyakori a berzerker aktivitás ott (ők meg imádják a lézereket), így gyorsan feldobtam az összes hajómra lézer elleni védelmet. Ugyan alienek ellen nem sokat ért (a nagyobb hajóik ellen igen) de a berzák nem okoztak így gondot.
Egyik kísérőm kapott egy aktív rakétaelhárító rendszert (ő ment védeni heretic-et) így normálon azért meg lehetett menteni őkelmét. Heretic életben tartására még a fő karakter sisth sense képessége is fontos, mert egyszerre minden baráti egységnek biztosítja az előnyt.
A nagy vason meg lézer elleni védelem, pajzs és passzív önjavító készlet (Kali), system firmware-el kombinálva (nem kell a 3-as, annyival nem tud többet mint a kettes szintű de sokkal drágább) életben tudta tartani a hajót. Egyik kísérő vadászon volt radar, így nem voltam vakságra kárhoztatva sem. Bár belegondolva lehet hogy két vadászon volt aktív rakétaelhárító, mert a nagy vasat sem nagyon kapták telibe a rakéták (néhány igen de jóval több lett indítva mint ami ténylegesen el is találta).
A rakétákat én teljesen kihagytam a játékomból. Maximum eladtam azokat, nem használtam. Nem volt túl jó tapasztalatom velük kapcsolatban. Valahogy gyanusan gyakran kapták le őket olyan hajók is, amiken csak első kategóriájú rakéták elleni védelem volt és ez nagyon zavart.
Alien komáknak van egy nagyon disznó rakétájuk, ez a nano torpedo. Kemény 50 pontot sebez, de azt folyamatosan és sokáig. Csak a nagy vas ellen dobták be eddig, mert marha lomha, így ha látod hogy jönnek a kis dögök és látsz bombázót köztük arra menejn rá mindenki mert azon lesz ez a kütyü.
A faction hozzáállást jól látod. Ha valakivel összeakasztod a bajszod, akkor az bekerül a géped azonosítójába, ami alapján a többiek megmondják ki vagy. Viszont nem csak egy hely van ahol lekapják rólad ezt a negatív hatást. Például az XT-20 (vagy XB-20? már a fene sem emlékszik rá) rendszerben is van manus aki leszedi (olcsóbb mint a Prina vagy mi a fene nevűben lévő figura) vagy ugye ingyen is lekapja neked az Elio rendszerben lévő haver, aki a kalóz gépet is átalakította.
Kalóz bázist mindazok ellenére is érdemes megtámadni, hogy mi jön ekkor be. A vadászokat le lehet küzdeni a saját gépekkel (főleg ha már vagyunk páran) míg a nagy vasakat lelövöldözi közben a saját nagy hajónk. Jó sok cucc szokott maradni az érkezők után.
Céges egységeket is nyugodtan betámadhatsz a felszerelésekért (előtte ments egyet és próbáld ki hogy tényleg segít-e majd a manus Elio-ban a helyzeten). De én speciel, mivel a sztoriban az új birodalommal szimpatizáltam, így teljes lelki nyugalommal gyilkoltam a MSF erőket a saját rendszereikben. Nem szerettek de ez van. Én meggazdagodtam rajtuk és jól is fejlődtem.
A legjobban felcuccolva az InoCo van (ott mindennapos a pajzs és a távolsági javító készlet a hajóikon, viszont rakéta elleni védelmük alapszintű így ott tényleg hatásos lehet a MIRV). Röppencsekből a 3-4-es szintű vadászokat preferálják.
Az USS elsősorban plazma fegyverzettel, időnként erősebb normál lézerekkel látja el gépeit, pajzsok szinte teljesen hiányoznak náluk, viszont szeretnek rakétázni. Itt 1-3 közötti a leggyakoribb vadásztípus, néha előfordul 4-es típus is de ritka, ellenben bulldog hajókat kedvelnek bezavarni rendrakási céllal.
Triada gépek a gyorstüzelő kinetikus fegyverekre és irányítatlan rakétákra esküsznek, a gépparkjuk eszméletlen széles skálán mocorog így sosem lehet tudni mit kapunk az arcunkba, plusz a kalózok előszeretettel segítik őket.
Most járok éppen utána néhány pletykának amit kereskedőktől szedtem össze ("kincs" lelőhelyekről, fosztogatásra érdemes rendszerekről. Az egyik az mélyen az InoCo területén belül van, így azt most kihagyom még (majd ha már meglesz egy jobb nagyvas majd akkor elbandukolok a Tarrot rendszerbe de addig nem), akkor említették még a XB-19-et ahol sok a kalóz de van sok széthagyott szajré.