jefff#61
Már korábban feltűnt, hogy a nagymellényű liberális "felvilágosult" vallásellenesek sosem a saját portájukon söprögetnek. Dawkins sem az anglikánokon köszörüli a nyelvét Mahert sem a zsidó vallás rémséges bronzkori előírásai zavarják.
-----------------------------------------------------------------------
Bár a liberalizmusnál bigottabb eszmét nem sokat ismerek, azért ez nem egészen igaz! Dawkins (meg Harris és társaik) szerint a vallás 'per se', önmagában gonosz, kártékony, (vírus), de Billt sem hallottam még sosem kivételt tenni. Ő (Maher) egyébként nem tetszik nekem a logikátlansága miatt, de amúgy következetes és őszinte embernek gondolom, aki a demokratáknak is odamond, ha kell (s szeretem is a műsorát).
A fórumon a cikk miatt felháborodó emberkéket meg amúgy nem nagyon értem - először is átvett cikk volt, másrészt pedig kíváncsi lennék, hogy élőben, nevüket adva a dologhoz hányan kardoskodnának a fenti játékok lélek- és jellemépítő tulajdonságai mellett. Hogy szórakoztatóak? Meglehet. De ha nem akarnak maguknak sem hazudni, el kell ismerjék kártékony voltukat (mint ahogy a józanabb, korrektebb hangok itt is megtették).