Hadviselés a világűrben


  • [NST]Cifu
    #965
    Na ezt most nem tudom hova tenni, minden F-22 leirasban meg van emlitve hogy arnyekolva van, de eleg csak ranezni a hajtomure, az a 2-2 lap nem csak a vektoralas miatt van ott, hanem a hajtomu hojenek takarasara is


    Tudsz egy idézetet berakni? Szerintem te arra gondolsz, hogy a hajtómű előről árnyékolva van a radarok számára, így a szívócső egy elnyújtott 'S' alakban van elhelyezve. Ezt azért játszák el minden mondern vadászgépnél, hogy szemből ne lásson a radar rá a gázturbina sűrítő lapátjaira, amelyek hatalmas RCS-t (radarkeresztmetszetet) jelentenek.

    A hajtómű kiömlőnyílásainál lévő két gázsugárkormány nem árnyékolja le jobban a forró hajtóműgázokat, mind a hagyományos kialakítású hajtóműveknél a gázsugársebesség-növelő szoknya. Érdemes e téren a videót megnézni még egyszer, és összevetni az F-22A infraképét a többi vadászgépével.

    A hajtomu altal sugarzott ho nagysagrendekkel nagyobb mint a geptest hoje, remelem ezt nem kell magyaraznom. Ezen a gepen persze ki van egve teljesen az a resz, szoval fehernek van abrazolva az is, es a geptest egyes reszei is, de hidd el, hogy tobb nagysagrendnyi kulonbseg van ott.


    Azt állítottad, hogy az infravörös tartományban való álcázás is jelentős tétel. A videón jól lehet látni, hogy erről szó sincs, gyakorlatilag az F-22A is ugyanolyan e téren, mint a többi gép, sőt az újabb F-35 esetében sincs e téren semmiféle újítás.

    Az infravörös tartományban való álcázás egyébként is háttérbe van szorítva, mivel a harci repülőgépeket első sorban radartechnológiával derítik fel.
    Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2016.01.06. 17:38:32