Hadviselés a világűrben


  • Sequoyah
    #963
    Te nagy tévedésben vagy, az F-22A Raptor hajtóműve nincs igazán árnyékolva.

    Na ezt most nem tudom hova tenni, minden F-22 leirasban meg van emlitve hogy arnyekolva van, de eleg csak ranezni a hajtomure, az a 2-2 lap nem csak a vektoralas miatt van ott, hanem a hajtomu hojenek takarasara is. Epp ezert a hajtomu/fuvocso forrosaga csak hatulrol latszodik igazan, szemben az egyeb gepekkel ahol alulrol es felulrol is jol latszik a forro fuvocso. A B-2 fuvocsove sem veletlenul van a geptest felso reszen, igy alulrol nem latszik.


    Ráadásul a mai infravörös szenzorok már messze nem csak a hajtómű által kisugárzott tartományában (1-2 mikron) észlelnek, hanem inkább a 10 mikronos tartományban, ahol az egész gép látható

    Ezt látja egy AIM-9X érzékelője a becsapódás előtt a QF-4 célgépből:

    A hajtomu altal sugarzott ho nagysagrendekkel nagyobb mint a geptest hoje, remelem ezt nem kell magyaraznom. Ezen a gepen persze ki van egve teljesen az a resz, szoval fehernek van abrazolva az is, es a geptest egyes reszei is, de hidd el, hogy tobb nagysagrendnyi kulonbseg van ott. Ha leskalazod a fenyerot hogy a hajtomu ne legyen kiegve, a gep tobbi resze mar szinte lathatatlan lesz. Aki fotozott mar komolyabban az eleteben, az tudja mirol beszelek.