• Crane
    #15
    Igen, a WRML-ben már én is írtam "weblapot" a 90-es évek végén. A 3D Stúdiónak pl. volt ilyen kimeneti formátuma is (talán most is, nem tudom). 2 nagy baja volt: Iszonyú lassan töltötte be az oldalt (textúrák letöltése, a leíró oldal akár több mega is lehetett). Mindez, mikor még 512Kb/s is luxus volt. Ma már gyorsabb a net, bár így is másodpercek kellenének a betöltéshez.
    A másik (és komolyabb probléma), hogy először érdekes, aztán rettentő bosszantó lesz a bolyongás. Ugyan az a helyzet vele, mint a túlfalshelt oldalakkal: Lehet hogy vagány, de kurávra nem éri a célját: hatékony és gyors információ közlés.
    Annak viszont talán van értelme, hogy egy megmarad a mostani strukúra csak a grafikai elemek 3D-sekké válhatnak. Pl. ez, ahova bírok Z-ben előrébb jön, mikor hozzászólást szerkesztek. Vagy a pl. a menü közelebb van, mint a tartalom. Vagy amelyik oldalon vagyok, annak a menügombja előrébb van. Vagy a logó valós 3D-ben forog. Ilyesmik... de hogy Doom-ot vagy Matrixot csináljanak a netből, az kizárt dolog.