KMK - Közveszélyes munkakerülő Klub
  • Frayer
    #304
    Mondom, hogy nem örökmozgóról van szó.
    Ezek a gépek elég nagy veszteséggel működnek, és csak addig tudnak működni, amíg a környezetétől hőenergiát tud elvonni. Tehát üzemanyaggal megy. A használt üzemanyagnak ugyan úgy van belső energiája, kalória tartalma mint a benzinnek, vagy hidrogénnek, akkumulátornak.
    Csak itt nem egy szikrával történik a folyamat katalizálása, beindítása, hanem más külső befektetett munka árán.

    Ha az entrópiával akarod magyarázni a 2. főtételt akkor így szól szó szerint: Izolált rendszer entrópiája nem csökkenhet.
    Izolált azt jelenti, hogy elszigetelt.
    Természetesen ez így helyes, és igazat is adok neki, és tényleg nem lehet örökmozgót készíteni mely megszegi ezt a törvényt.
    ( az persze más kérdés, hogy az univerzum fittyet hány erre a törvényre, és pont hogy rácáfol, ellenkezően működik, mikor kialakulnak a csillagok, bolygók, amikor abszolút nulla közeli környezetben létrejönnek több millió kelvin fokos csillagok, szupernóvák )

    A történet igen egyszerű.
    Befektetett munka árán, nyílt rendszerben, hőt elvonva a környezettől, a hőt felhasználva kinetikus energiát nyerünk erőgépen keresztül.
    Tehát nem is szigetelt rendszer, és nem is magára hagyott, mert befektetett munka végzés által, és a környezet által működik.
    Abban az esetben nem önfenntartó a rendszer, ha egységnyi befektetett munkával, csak egységnyi hőenergiát vagy annál kevesebbet tudunk kinyerni a környező gázokból.