KMK - Közveszélyes munkakerülő Klub
  • Frayer
    Hát ezaz.
    Én is fel szoktam hozni példának beszélgetések során, hogy ott van a hűtő nevű gépcsoda dolog, aminek a teljesítménye nagyobb mint a bevitt teljes munka. 100% nál nagyobb hatásfoka van, mely önmaga cáfolja azt a felre értést amit villanypásztor gondol. A legegyszerűbb példa.
    2. főtétel nem azt mondja ki, hogy nem lehet olyan gépet készíteni amely hőenergiát kinetikus energiává alakít, csak a folyamatok irányára ad tapasztalati törvényt.
    Azt mondja ki, hogy hidegebb gáz nem fog magától lejjebb űlni, és egy másik gázt közben melegíteni, vagy ez az energia kinetikus energiává válni. Az energiafolyamatok nem irreverzibilisek.
    Olvasgasd az eleg.hu-t.
    A megfelelő gépek képesek az energiákat egymásba átalakítani.
    Hőenergia -> Elektromos energia (peltier)
    Hőenergia -> mozgási, kinetikus energia -> helyzeti energia
    kinetikus energia -> Elektromos energia
    Elektromos energia / Elektromos -> Hőenergia

A légkör hőenergiája meg nem magától értetődő, hanem a nap sugárzása melegíti fel, és a légkör mintegy energiahordozóként viselkedik. A nap energiáját szállítja, tárolja.
    Ezt az energiát a megfelelő géppel ki lehet nyerni a levegőből, melyre van példa is az iparpan.
    Ugyan úgy ki lehet nyerni, mint a benzinből, olajból a tárolt energiát. Hiszen a benzin sem más mint eltárolt napsugár.
    Az hogy kémiai, vagy hő formájában tárolódik, az nem változtat az összkép szempontjából, csak másfajta gép kell az átalakításhoz, hogy villamos, vagy más kémiai energiát nyerjünk belőle.

Amiről én beszélek nem az a tipikus örökmozgó, igazából ez nem örökmozgó.
    Ugyan olyan hőerőgép mint az autóban lévő motorok, vagy az erőművekben lévő erőgépek. Ugyan arról van szó itt is, a hőenergiát kinetikus energiává alakítani.
    Hőenergiát a környezettől tudunk elvonni, befektetett munka következtében.
    A dolog csak akkor működik, ha kevesebb befektetett munkával tudunk több hőenergiát kinyerni, mint az abba befektetett kinetikus munka-energia.