KMK - Közveszélyes munkakerülő Klub
  • Frayer
    #297
    Hogy ne lehetne ilyen gépet készíteni.
    Már többet is készítettek hobby mérnökök is, garázsban.

    Arról szól a történet, hogy ugye hőszivattyúval egységnyi befektetett energiával 6 egységnyi hőenergiát lehet kivonni a környezetből.
    Ilyen hőszivattyúk már régen léteznek technikailag, csak nem nagyon vannak elterjedve még, de gyakorlatilag a legolcsóbban üzemeltethető fűtési rendszert lehet vele megoldani. Vannak már hőszivattyús klímák is, amik nyáron hűtenek, és télen fűtenek. Jó BTU aránnyal.

    A történet ott folytatódik, hogy ezt a 6+1 -> 7 egységnyi hőenergiát, mert ugye a befektetett munka súrlódási ellenállásával a teljes munka hőenergiává alakul. Tehát a hőenergiával gázt melegítünk, mely olyan turbinát hajt melynek a termikus hatásfoka több mint 90%, mondjuk tesla turbinát, a hőveszteséget csökkentve fel van szerelve turbina regenerátorral, és a kilépő gázokat egy rekuperátoron keresztül is átvezetik, mely visszanyeri a hulladék hőt, és visszavezeti a rendszerbe.
    A turbina generátort hajt, és a hőszivattyút.
    Így nyerünk 7 egységnyi energiából kb 5 egységnyi villamosenergiát és egy egységnyi kinetikus energiát visszavezetünk a hőszivattyú felé, mely a körfolyamatot látja el hőenergiával, egy egységnyi energia elvész mivel nem lehet 100 % hatásfokú gépet sem építeni.
    És a 2. főtétel meg azért nem sérül, mert ugyebár a főtétel a spontán folyamatok irányát szabja meg, mely szerint MAGÁTÓL soha nem fog lehűlni egy adott gáz hőmérséklete ami kinetikus energiává alakul, BEFEKTETETT MUNKA NÉLKÜL.
    Azaz, a természetben nincs olyan folyamat, amelyben a hő önként, külső munkavégzés nélkül hidegebb testről melegebbre menne át.
    Természetesen ezért kell a hőszivattyú kompresszorát is hajtani, mely a komprimált, magas hőmérsékletű gázt állítja elő, melyet a rendszer üzemanyagként használ.