Flipperez Otthon Valódi Gépekkel
  • Sheltem
    -Az ismertebb asztalok minimum 1/3a de lehet a fele 4Ks (a vpx asztalok közül9
    -A nem 4K asztalok nem olyan élesek mint a 4K asztalok de még bőven jók kinézetre.
    -Inputlag nincs, normálisan beállítva a VPX et szépen reagál főleg a fastflipes táblák
    -Érdemes! Teljesen más világ a 4K! Arra vigyázz, hogy minimum egy 1070 es gtx videókártyát vegyél alá és "force fullscreen mode" on al játssz ha teljesen vajsima játékmenetet akarsz.
    Na ha nem tudod miért tűntek el asztalok a netről elmondom:
    -Ghostbusters : Van egy megállapodás a Sternnel, hogy amíg nem váltanak az aktuális szoftverről addig nem lesz publikus helyeken kirakva Visual Pinball verziója...A ghostbusters is "Spike" szoftverű ami jelenleg a legújabb Stern flipperek szoftvere...ezért amíg nem vált a Stern nem publikus, nincs is működő emuláció VPX ben Spikera, nem csinálták meg vpinmame alá, a Ghostbusters állítólag úgy készült el, hogy kiszedték a dll filet a pinball arcade alól és az alapján szimulálták.
    Ezért a Ghostbusters, Beatles meg nem is tudom melyik tábla még, nem ugrik be nem legális, olyan mintha illegális szoftvert töltenél pl torrentről. Az összes többi tábla teljesen legális.
    Ugyanez volt egyébként a SAM szoftverű táblákkal is JÓPÁR évig (Dark Knight, Pirates of Caribbean, 24, Metallica, Walking Dead, Spiderman stbstbstb) de a SAM ről váltott a Stern a Spike ra így azokis "megjelenhettek" így azok mostmár elérhetők.

Szóval ez az egyik ok amiért eltűnnek táblák netről, de van egyéb ok is....
    Mostanában Ebayen van pár "paraszt" aki úgy árul általa összerakott Cabinetet, hogy fel vannak telepítve táblák is...tehát azon is kereskednek, mármint mások által elkészített táblákon.
    Ezért 1-2 galamblelkű Author (pl dozer) leszedte a tábláit ahonnan csak lehetett (pl ezért találod már meg nehezen mondjuk az Indianapolis 500 at mert leszedte netről ahonnan csak tudta).
    Namost ez egy érdekes témakör...mert ugye ha sok munkád(hónapok) vannak egy táblában nyilván nem tetszik ha valaki nyerészkedik rajta, másrészt 5-6 paraszt miatt, nem biztos, hogy érdemes ezrek szórakozásába belerondítani...
    Szerintem kicsit túl van lihegve a dolog, inkább kiégésről van szó, és ez egy jó indok "lelépni" hogy ne nyaggassák az emberek, hogy csináljon ilyen olyan táblát így van egy indok. De ez csak az én magánvéleményem :)

Harmadrészt ami miatt eltűnnek táblák, hogy pl a legjobb tábláékat tartalmazó(szerintem) oldal megszűnt (Monsterbashpincab.com) ezért G5K táblái (aki a legprofibb 3Dben flupper1 mellett) nem nagyon elérhetőek már (Attack from mars, Terminator 2, Tron) ezekből a G5k verziót már nem nagyon találod meg.

Na hát ennyi kb :) Tanulság: legalább 1-2 hetente érdemes letöltögetni a táblákat akkoris ha esetleg nem flipperezel hosszabb ideig mert nem lehet tudni mikor szűnik meg egy weboldal vagy valamelyik profi author mikor "durcizik" be.

Várom amúgy, hogy váltson a stern szoftvert mert van 1-2 asztal ami jó lenne ha legálisan megjelenne Visual Pinball alatt (Munsters, új star wars meg ez a most megjelenő House of Horrors hogy csak párat említsek) de szerintem még éveket kell várni ezekre.