bitbandita#48
Először is szeretnék bocsánatot kérni, abszolút nem akartalak megsérteni sőt. Reggel 1/2 7-kor értem haza az egyik barátom búcsúbulijáról, egy percet sem aludtam és bevallom józan sem voltam teljesen mértékben (enyhén szólva), és hát azt hittem, hogy még mindig rőlködés nélkül tudok jópofa lenni, mint éjfél körül. Hát nem. Még 1x: nem sértegetni akartalak.
Azonban ettől még nem értek egyet veled, de ez gondolom nem baj. Szerinted nem néz ki jól, szerintem kurvára igen - egyébként ez a kicsit cartoon beütésű stílus miatt is van. Az egységek kinézetét igaz majdnem teljesen meghagyták (szerintem hál Istennek), viszont összehasonlíthatatlanul részletesebb, aprólékosabb, kidolgozottab a megjelenés, és ez teljesen kizoomolva nem jön át - egy webre optimalizált állóképen meg főleg nem, azonban mozgás közben teljesen más, ha pedig rázoomolsz az egységekre,... no comment. Olyan szinten eltalált és kitalált a dizájn, olyan mértékben letisztult és végletekig finomított a megjelenés (amit ráadásul olyan hibátlan és aprólékosan kidolgozott, vajsima animáció mozgat, hogy attól J.Cameronnak is kettéállna a pöcse, és amiről minimum tankönyvet lehetne -sőt kellene- írni) hogy nincs rá szó. Dehogy nincs: művészet. Sajnos sokan dobálóznak ezzel a szóval mostanában (főleg a játékiparban hallani egyre többet), azonban esetünkben ez a szó újra visszanyeri patináját, definiálva egy kreatív tevékenység legmagasabb szintű művelését, mely során a kapott végeredmény jóval több a "csak" tökéletesnél. Ami a különbséget jelenti a tisztes iparosmunka és a mestermű között. Horst Fux dikicse is elvágja a szögeket és ki sem csorbul, ráadásul tuti nem tart pár óránál tovább legyártani, akkor mi értelme van évekig készíteni egy katanát? Első ránézésre az is csak egy darab vas, nem?
A Blizzarddal kapcsolatos véleményeddel sem értek nagyon egyet. 20 év alatt 4 brand, brandonként átlag 2 "egészestés" termék, a milliók meg csak dőlnek. Nagyjából ugye ez a cég "portfoliója". Szerinted lehúznak mindenkit, az emberekről a pénzt, a rókáról meg a bőrt ugye. Te ugye úgy értelmezed a fentieket, hogy itt van ez a nagy hájas, kapitalista disznó, aki nem szégyell 20év alatt ilyen kevés címet -azokból pedig ilyen kevés gyártott terméket- felmutatni, mert rátaláltak az aranytojást tojó tyúkra. A cucc jó, a beetetés megtörtént, a sok függő meg nem rinyál, hogy ugyanazt nyomja mindig, a lényeg, hogy ne legyen rosszul és kapja meg az adagját, és ezért még egy rakás pénzt is kifizet. Értelek én és amúgy nagyon leegyszerűsítve, jócskán eltúlozva, de ez a képlet. Én viszont így látom: a nagy hájas kapitalista disznó (eddig stimmel) rájött, hogy ahhoz, hogy a sok junkie még több évtized múlva is csengessen, ahhoz nem jó a hagyományos cucc. Rákapnak, élvezik, full függők lesznek eddig ok, de aztán egyre több és több kell, hogy jó legyen, aztán már nem is élvezi, csak hogy ne legyen rosszul, azért nyomja. Nagyjából ezután nemsokkal jön az, hogy elpatkol egy túladagolásban,szövődményben, vagy sittre kerül, a szerencsés kevés meg leszokik. Tökmindegy, a lényeg, hogy nem fizet többet. Ezért létrehozzák a mindig tökéletes gyönyört okozó, megfizethető, káros hatást nem okozó, totál biztonságos cuccot, ami ráadásul egészséges is mert tele van vitaminnal, és még az anyád sem haragszik érte, ha használod. Nincs több halott, beteg, börtönviselt junkie, mindenki eufóriában lebeg, dől a pénz. Így kerek a világ, mindenki jól járt.
Nem tudom érthető-e, lehet szar hasonlat volt, mindegy nem is érdekel mert nem aludtam 36 órája.