kvp#7
"És a slusszpoén: Így a csap már nyáron is megfagyhat! :D"
Ne is mondd, nallunk a cegnel rendszeresen ezt csinaljak az infras csapok. Olyankor mindenki az alagsori tartalek wc-t hasznalja, ahol elfelejtettek kicserelni a mechanikus rendszert. Nem veletlen, hogy hiaba van kartyas ajtonyito rendszer, aksis szunetmentessel, en azert kertem egy kulcsot is.
"Az én járművem ne mobil multimédiás központ legyen bazmeg."
Ok is ezt mondjak. Ma mar mikrovezerlo iranyitja a modern autok gaz es fekpedaljait. Ezekkel a jarmuvekkel, ha elromlik a szamitogep mar nem lehet csak ugy megallni. De egy modern hibrid benzin-elektromos jarmuvet nem is nagyon lehetne kezzel iranyitani vagy csak nagyon nehezen. (kb. 20 kapcsolot kellene atallitani a gazpedal megnyomasa helyett ahhoz hogy elore menjen) A lenyeg, hogy a legtobb ember nem tudja, hany _tucat_ szamitogep van az autojaban. Es ebbe nem szamolta senki bele a szorakoztato elektronikat.
"Ebben nem láttok semmi újat. Kb 2 éve néztem a Spektrumon egy doksi filmet ahol egy Miscrosoft alkalmazott bemutatott egy olyan házat ahol minden elektronikus volt. A konyhapulton megnyomott egy gombot aminek következtében átlátszó képernyővé vált az egész pult és elkezdett a neten recepteket böngészni... és így tovább."
Ilyen van Bill Gates-nek is, en 12 eve voltam eloszor ilyen hazban. Le is fagyott a kozponti win98, alig tudtunk kijonni. (ujra kellett inditani a gepet, hogy nyiljanak az ajtok) Viszont digitalis vezerlesu tuzhelye mar a baratnomnek is van, csak nem igazan tudja hasznalni. (ez alapvetoen nem a tuzhely hibaja, es sajnos ilyen volt gyarilag beepitve a butorba)
ps: Egyebkent a hutogep meretu beagyazott rendszer az apollo-k navigacios szamitogepe volt, 100 kilo volt es eppen csak elvitt a holdig. Most ugyanezt az architekturat 1 dollarert aruljak koromnyi meretu chip-ben aminek csak tap kell a mukodeshez. (visszafele kompatibilis es az xbox-tol a jatekokon keresztul a tv taviranyitokig eleg sok mindenben hasznaljak) Ma mar ott tartunk, hogy olcsobb tobb komplett mikrovezerlot belerakni egy aramkorbe, mint diszkret logikai kapukbol felepiteni.