Sid Meier's Civilization
-
Na ez az, itt VAN értelme kultúrára rágyúrni. Ha nem teszed, akkor van az, hogy nem találsz használhatóakat, meg alig választhatsz párat...
Minden város +20%-kal növeli a következő policyig elérendő kultúra mennyiségét, tehát egy kis birodalom sokkal gyorsabban növekedhet policy-k terén, mint egy nagy. Ha világhódítás a cél, akkor gyakorlatilag el lehet felejteni a policy részét a játéknak, nem éred utol magad soha.
De mondom, volt valahol egy -20% unhappiness, meg van a kommunizmusnál egy -50%, az már nem kevés. Vagy ott van az is, hogy +100% kultúra az olyan városokban, ahol már van egy Csoda, az is brutál.
Vagy ott van az is, ami 25%-kal csökkenti a jövőbeni policy-k költségét. Ez külön fasza a Christo Redentor csodával kombinálva, az még -33%.
De van olyan is, ami aranykort ad, meg olyan is, ami két további free policy-t.
Nem mondom, hogy átlátom az egészet, de van benne kombinációs lehetőség, speciel a mostani játékomat sztem így fogom megnyerni. (persze ez nem multi)
Ja, speciel én meg szinte ellenséges területen nem harcoltam még abban a játékban (2 elfoglalt városállam, meg egy honvédő háború történt a népem történelmében :P ), de az a policy nekem sem kellett.
Mondjuk pl a +33% kaja a fővárosba, az sem semmi azért.
Szal nagyon érdekes és sokat befolyásoló része lett ez a játéknak, én nem írnám még le így az elején.