civilizationbanner.jpg

Sid Meier's Civilization
  • Nabunaid
    No, végre nekem is volt egy kis időm játszani. Első játék: Babilon, normál pálya, kontinensek, prince nehézség, és epic sebesség. Dominition győzelem született 1895-ben...

Mondjuk annyiban könnyű dolgom volt, hogy a másik kontinensen Askia kiirtotta a törököket, aztékokat és mire áthajóztam hozzá /én a perzsákat, oroszokat, angolokat és arabokat tettem hidegre.../ már javában gyilkolta a városállamokat. Így ugye, annyi dolgom volt, hogy a fővárosát el kellett foglalnom, csak hát az a kontinens közepén volt...
    Egy kis senki földjére szálltam partra, mert bár haverok voltunk nem kockáztattam, hogy nekem jöjjön, ötször akkora serege volt! Neki kb. 20-25 városa, nekem 10 nagyjából.
    Szépen elrendeztem a sereget egy dombos részen, gyalogság elöl és körben, hátul két agyontápolt ágyú, egyiken egy tábornokkal, két szélen egy-egy lancer. Hamar nekem jött, de úgy álltam be, hogy még egy dombra fel kellett állnia mielőtt elért, így az ágyúk borzasztó rendet vágtak közöttük! A 8-10 katonámból talán ha 2 ott maradt. Babilon ugye duplán kapja a nagy tudós pontokat, így a játék folyamán kb. 8-10 tudósom volt, az utolsó három olyan 50 kör alatt lett meg, így az ingyen technológiákkal, hatalmas technikai előnyre tettem szert, elő tudtam léptetni az ágyukat és a gyalogságot, onnantól meg gyalog galopp volt az egész.

Az elején lendületből építettem a városokat, de hamar megálljt parancsolt a boldogtalanság... Ha sok a luxus cikkünk, akkor csak bátran, de ha nincs, akkor jobb ha egy bővelkedő városállamot keresünk és csak aztán építünk. A bábállam egy áldás, anélkül nem tudom mi lett volna velem.

Teljesen igazatok van, iszonyatosan lassan nőnek a városok és a termelés valami hihetetlen módon belassul. Próbáltam én specializálni a városokat mint a Civ4-ben, de a legerősebb városomnak is huszon körbe került az aktuálisan legerősebb katonai egység...

Ezért jó dolog a Honort kimaxolni, akkor sokkal olcsóbb az előléptetés. Egyelőre nagyon tetszik a játék.

Ja igen, ha másnak sem indul a directx 10-11-es választással az elején, akkor kapcsolja ki a steamet, aztán keresse meg a steam.exe-t, azon jobb klikk, tulajdonságok, kompatibilitás, ott pedig válasszuk a Windows Vista Sp2-őt. Utána már gond nélkül indul a játék directx11-ben.