civilizationbanner.jpg

Sid Meier's Civilization
  • yuppyman33
    Annyira nekem sem jött be a Civ VI, várok még pár kieg-re inkább és visszatértem a Civ IV-hez, és kipróbáltam a C2C modot.

Valaki kérem szépen magyarázza el, mit lehet a Crime ellen tenni, mert megőrülök...
    Kb. két órája mással sem telik el az idő, hogy a folyamatosan kirobbanó forradalmat kell levernem...
    5 városból 3-ban, bőven 500 felett van a crime, és fogalmam sincs, mit kell tenni ellene (tudom, talán akkor kellett volna tenni ellene, mikor alacsonyabb volt, de bűnözés a RoM modban nem volt, szóval ez nekem új volt). Tudom, vannak épületek, amik csökkentik, de mivel kb folyamatosan lázadoznak, a termelés nagyon akadozik, és nem nagyon tudok ellene mit tenni. Már annyira elegem volt, hogy megnyitottam a world builders, és betettem mindhárom városba 2 olyan épületet, ami -25re módosította a havi csökkenést. Igen ám, de ez a szám is elkezdett csökkenni körönként, míg azt láttam, hogy már megint nő a crime. Már olyan erős a hadseregem, hogy ahogy megjelennek a felkelő csapatok, 1 max 2 körön belül leverem őket, de olyamatosan narancssárga színű danger-ben van felkelés állapota, ami a leverés után improving, de ahogy a csík végigmegy, és a következő állapot a sárga Warning lenne, megint jön a köcsög felkelők kérése, amit persze hülye lennék nem elutasítani, és jön az újabb felkelés és megint piros danger mindhárom városban.
    A revolution rész amúgy reálisabbá teszi a játékot, de ez így játszhatatlan és élvezhetetlen annyira, hogy azon agyalok, kiveszem a legközelebbi játékban. Jól álltam, de a folyamatos felkelés miatt a kutatásom alaposan visszaesett.
    Valami tipp? Azon agyalok, hogy hagyom a felkelőket lerombolni mindhárom várost, amúgy is csak egyes szintűek, és újakat építek, de ahogy láttam, minden mezőnek van crime értéke, szóval az új városok is talán magas crime értékkel indulnának, szóval ugyanott lennék, vagy nem? Hogy működik a crime?