• lotsopa
    #448
    "Visszatérve a témára: mondj nekem valamit, amit látsz a szemeddel, és nincs ott egy fia foton sem!" Ez az idézet tőled, majd vissza térek rá, de előtte szerintem jobb ha tisztázom hogy én nem vagyok se fizikus, se egy nagy tudásu ember, a fizikát sem értem teljes mértékében de érdekel.
    Attól nem lesz jobb hogy egymás hibáit, hiányosságait hozzátok fel újra és újra. Itt mindenki nagyon okosnak tartja magát, amivel nincs baj hiszen ki tartaná magát hülyének...de azért kicsit legyünk szerényebbek.
    Szóval az idézett szöveggel kapcsolatban, te most felvetettél egy dolgot, van egy esemény amit nem értesz(én sem). Sajnos ez a szikrás dolog megoldás tőlem nem fog elhangozni de ha ennyire érdekel téged akkor kérdezz meg valakit akinek jól megy a fizika, majd elmagyarázzák neked hogy mi is történik, milyen folymatok játszódnak le, te megérted és megnyugodhatsz.
    És még annyi, kértél tőlem valamit. Mondjak neked valamit amit érzékelhetünk a szemünkkel, de nincs ott foton?
    Lehet hogy ezt én értelmeztem rosszul, ugyhogy lehet hogy nem ezzel kapcsolatos amit írok. Szóval tőled néhány millió fényévnyire egy test foton(oka)t bocsájt ki. Miután ez eléri a szemedet.....(biológia)lesz belőle egy elektomos jel és te érzékelni fogod. Na a lényege hogy te ezt úgy érzékeled mintha a fény forrása ott lenne ahonnan ez(ek) a foton(ok) elindult(ak), pedig lehet hogy már addigra régen megszünt. Ez a válasz, látod egy csillag fényét, látod magát a csillagot de nincs ott semmi.