• okosan gyerekek
    Hát, ha a forgalmazási adataid a hívásokra vonatkozóan pontosak, akkor elég finom becslést tettél; kiszámoltam: 243,××-szer több-be kerül egy hívás kilobyte-okre lebontva, mint ha a neten forgalmazod azt.

Régebben posztoltam egy hasonlót, én ott az sms-eket boncolgattam, ami szintén felháborító adatot dobott aztán ki, valami olyasmi rémlik, hogyha az 1 gigás internetes adatforgalmat, sms-ekbe forgalmazom le, és egy sms-t 1 kbyte-nak számolok, akkor az 1 millió sms, amit szorozzunk meg egy - hasra ütök - 24-25 forintos sms díjjal, akkor máris 24-25 millió forintot forgalmaztam el.^^ Nem lehet, hogy kicsit kapzsi a pofánk, és kicsit több-be kerülnek azok az sms-ek, mint amennyit kurvára nem is érnek? Ha kiszámoljuk az átlag 3000 forintért elérhető 1 gigás adatcsomag, a szintén 1 gigányi sms-hez képest 8333,33-szor kerül több-be az az egy kurva kilobyte. (Nem beszélve arról, hogy egy sms nincs is egy kilobyte, de előlegezzük ezt meg) Ráadásul, ahogy te is mondtad, az sms-ek mindig akkor szivárognak át a hálózaton, amikor kb. semmit sem zavar, egyetlen hívást sem, nem beszélve arról, hogy akkora cigányok ezek itthon, hogy a szép magyar ű, meg ő betűinket nem is támogatja az alap betűkészletük, így ha beírjuk valamelyiket, akkor máris egy nagyobb betűkészletet kell használjon a hálózat, és, hogy kompenzálja az ez általi adatnövekedést, az így is karcsú 160 karaktert hirtelen lecsökkenti 72 karakterre. :) Bezzeg a franciáknak, az "aposztróf d" ('d) egy külön(!!!!!!) karakter, tehát az aposztróf egyből a d mellett van, a telefon és a hálózatuk is egy karakterként kezeli. Nekünk meg arra nem képesek a rohadt alja jobbágyok, hogy az ő, meg az ű betűt ilyen horribilis 8000-szeres áron is a támogatott betűk közé tegyék.