• kvp
    #15
    "Azért ez a mobil pénztárcás dolog még odébb van azért szerintem, legalább is itt nállunk."

    Japanban mar jopar eve hasznaljak, foleg fizetesre es berletkent. Egy a 90-es evekben keszult japan filmben lattam eloszor es nem techdemo volt hanem vigjatek, tehat ott ez mar hetkoznapi.

    "Most viszont nyomják a bivalyerős mobil CPU-kat csilivili felülettel, de mintha nem tudná az ipar - és a felhasználók sem - hogy mire jó ez egyáltalán, azon túl amire eddig is használtuk... értem itt magamból kiindulva a telefonálást, sms-t, navigációt és játékokat."

    Meg mindig nincsennek ott, hogy egy desktop gep tudasat hozzak. Attol, hogy kisebb a telefon kijelzoje, meg nem nem jelenti azt, hogy egy weboldal megjelenitese kevesebb eroforrast igenyel. A risc-es MHz-eket amugy is el kell felezni, hogy az x86-os pc-s megfelelojuket kapjuk. (bar ujabban mar 4-elni erdemes)

    A telefonalas nem igenyel nagy procit, az sms sem. A jatekok es a navigacio viszont egy pc-t is meg tud izzasztani, nem beszelve a videolejatszasrol, a java-rol es a flash-rol. A teljesitmeny meg jo ideig nem lesz eleg. A lenyeg az, hogy ha nem hasznaljuk ki eppen a teljes teljesitmenyt, akkor ne fogyasszon olyan sokat. A grafikat meg majd rendbehozzak. En jobban szeretem ha kevesebb az effekt, de gyorsabb a reakcioido. (tehat tenyleg csak annyit kell varni amig a gep szamol vagy keres, de a megjelenites azonnali)

    A jovot nehez megjosolni, de a lenyeg a voip alapu halozatokon lenne, ahol mar csak altalny alapu elofizetoi dijat fizetunk a szolgaltatonak, aki ezert cserebe internethozzaferest ad a keszulekre. A tobbit meg megoldja maga a felhasznalo a kulonbozo kulso programok segitsegevel. Peldaul az audio hivasokat a skype-al vagy egy szabvany voip klienssel. A web hozzaferest a kedvenc bongeszojevel es ugyanezt teszi a chat es egyeb uzenetkuldo rendszerek eseten is. Igy a mobilszolgaltatok visszakerulnek abba a kategoriaba ahol az aram, gaz es vezetekes internetszolgaltatok is vannak, azaz kozmuveket biztositanak. Az uj szabvanyok (lasd: long term evolution) legalabbis erre probalnak menni, aztan meglatjuk, hogy sikerul-e. Egyelore csak az apple dolgozik az iparag tobbi versenyzoje ellen, a tobbiek nyitni probalnak es a szabvanyugyi bizottsagok is oket tamogatjak.