• gradU
    #11
    Az, hogy utánanéznek az embernek, még nem inkorrekt szerintem, mivel maga alakítja a profilját, és tud róla, hogy bárki megnézheti. Akár egy személyzetis is. A szakember voltát nem befolyásolja, ha IHB bulis képeket és egyéb, lazaságát és jófejségét bizonyító anyagokat tesz fel magáról a netre. Ettől még lehet ő a legjobb, a szaktudása azonban csak egy szempont a sokból egy HR-es számára.
    Első benyomás alapján lehet, hogy megfelelőbbnek fog találni nála másokat egy HR-es, mert ők visszafogottabbnak, normálisabbnak tűnnek.

    off

    Egyébként a HR-esek egy részére (akikkel találkoztam) jóformán alig van hatással, hogy milyen szakember vagy, mivel fel sem fogják a mondandód alapján. Igaz, ez már a jövőbeni főnököd feladata, hogy felmérje. Ha eljutsz a szakmai
    interjúig... Mivel sok ember eshet el egy adott munkalehetőségtől amiatt, hogy épp nem volt elég szimpatikus a HR-es munkatársnak, és az előválogatás áldozatául esik. Most már akár egy meggondolatlanul alakított profil miatt is. Ez, gondolom, ott jellemző leginkább, ahol sok jelentkezőből lehet válogatni.

    Személy szerint irtózatosan idegesítenek a tipikus, hülye HR-es kérdések. Betanult kérdések, betanult válaszok... Kifejezetten örültem, amikor az állásinterjún nem egy HR-es, hanem a mostani főnököm fogadott. Valahogy rögtön
    megnyugodtam, hogy oké, itt nem bullshit vetélkedő lesz. Barátságos légkörben próbálta kideríteni, hogy megfelelek-e a munkakörre, én meg nem éreztem magam kényelmetlenül, hogy folyamatosan árgus szemekkel figyelik minden reakciómat, ahogy a kezemet tartom, ahogy nézek, beszélek, ahogy ülök... Pedig ezek a lényegi dolgok.