• Ulkesh
    #93
    "Ennél egy Kindle, vagy más e-ink technológiát használó e-book reader sokkal alkalmasabb könyv-újságolvasásra, mivel nem fárasztja a szemet úgy, mint egy lcd (legyen az akár IPS)."

    Ezt sajna nem tudom igazolni, mert nem minden körülmények között igaz.

    Másrészt az iPad-ra készülő újságok nem egészen olyanok lesznek mint amik a papíralapú társaik, vagy az e-reader-ekre kaphatók.
    Nézd meg a New York Times-os bemutatót…

    "Arról már nem is beszélve, h amíg egy Kindle 1-2 hétig bírja egy feltöltéssel, addig az iPad max 10 órán át."

    10 óránál többet ki olvas egy huzamban?
    Egyébként a 10 órát úgy adták meg, hogy 10 órát képes folyamatosan videót lejátszani, gondolom olvasgatással kicsit tovább működik.

    "Karácsonykor az Amazonon több e-könyvet adtak el, mint papír alapút, szal nem az Apple az első reader, néhány kiadóval meg sem fog tudni egyezni."

    Majd figyelj :D
    A zenei kiadókkal is van már elég nagy tapasztalata az Apple-nek. 1 év és nem az lesz a kérdés, hogy egyezkedni akarnak, hanem az, hogy ki az aki még nincs jelen.

    "Amúgy az Amazon Magyarországot is célba vette, szal nemsokára elérhető lesz az online szolgáltatása (egyelőre csak angolszász könyveket lehet venni, de nyilván megegyeznek hazai kiadókkal, napilapokkal is), ahogy Amerikában már ÉVEK óta."

    Az iTunes is rövidesen elérhető lesz itthonról a hírek szerint.

    "Az a baj ezzel az iPad-el, h egy kicsit minden akart lenni, de végül semmi sem lett."

    De nagyon sok minden lett.
    Az dokumentum olvasáson kívül más is ott van:

    http://doransky.posterous.com/a-tablagepek-hajnala

    http://konnektor.org/index.php/2010/01/az-ipad-hiszti-margojara/

    "Érted, az Amazon nem hirdeti úgy a Kindle, h a világon nincs annál jobb eszköz a internetezésre, ehhez képest a jó öreg sztív nem volt rest a készüléknek ezt az "oldalát" is kidomborítani"

    Naná, hisz a netezés, zenehallgatás, képek nézegetése a 150 ezer alkalmazás szintén a készülék fegyvertára, ami mint trójai faló megveteti a vásárlóval az eszközt, ha meg már megvan, akkor úgyis használni fogod a mellé kínált szolgáltatásokat.

    "(gondolom lentebb már beszéltek a flashről és társairól, szal nem kell kifejtenem, h mennyire "jó" netes cucc ez)."

    Ember, 3 éve többet használom az iPhone-omat netezésre, mint a desktop és hordozható gépeimet.
    Most is ágyból az iPhone-on írom ezt a hozzászólást és eszemben sincs feltápászkodni és bekapcsolni egy erre a feladatra lassabb eszközt, ami melegszik, zajos és egyébként is fel kéne hozzá teljesen ébredni :D

    " Mert ugye se USB, de fleskártyaolvasó."

    Tévedés, mindkettő van, ha szükséged van rá, akkor megveszed pár dollárért a kiegészítőt, akinek meg nincs rá szüksége (pl. nekem) az meg nem ad ki rá pénzt.

    "Vagy most akkor azért fognak egyesek megvenni egy mindenre MAJDNEM alkalmas eszközt, h olyan szolgáltatásokat vegyenek igénybe, amiket évek óta máshonnan is megtehetnének?"

    Mond meg honnan máshonnan?
    Mondj egy ilyen könnyű táblagépet, ami ilyen gyors, ennyire könnyen kezelhető, ekkora üzemideje van, kézzel is bárki azonnal tudja kezelni (akár anyámnak is a kezébe lehet adni, minden informatikai ismeret nélkül) és akár csak ennyit tudjon és ennyibe kerüljön).