Ulkesh#92
"Maradjunk annyiban, hogy arra a célra amire kitalálták az iPadot, túl drága véleményem szerint."
Ha a hazai helyzetet nézzük, akkor talán igazad is van, DE az iPad nem nekünk készült, nem mi vagyunk a célpiac.
Az USA-ban, meg tőlünk nyugatabbra ez az ár egyáltalán nem magas egy ilyen eszközért.
"Megjegyzem az e-olvasókat is egyelőre túl drágának tartom, de azokban az e-ink kijelző ami forradalmian új."
Annyira új, hogy még teljesen kiforratlan.
Veled ellentétben én nem csak a marketingszövegek alapján ismerem az e-ink kijelzőket, hanem használtam ilyen eszközöket.
Az e-ink kiváló megjelenítést ad, ha azt nappal természetes fénynél használod. A bökkenő az, hogy az emberek zöme este olvasna és bizony lámpafénynél az e-ink nem igazán kényelmes megoldás. Én fél óra-óra után könnyeztem a használata közben, annyira fárasztotta a szemem, ez még a leggagyibb LCD-nél sem fordul elő velem.
"Javaslom Neked, aki elég széles látókörű vagy és felismered ennek a forradalmi terméknek a forradalmi újításait, ne éld bele nagyon magad, azért van és lesz élet az iTunes és Apple kínálatán kívül."
Ezt gondolta a Sony is az iPod megjelenésekor, aztán kiderült, hogy nagyot tévedett.
A Microsoft és a Nokia is csak mosolygott az App Store-on, ma már próbálják leutánozni igen kevés sikerrel.
"Ez is már mekkora makettszöveg, amit elnyomtál a nyomdász ismerősödről. Aki ezek után csak iPadon vagy ilyesmin akar olvasni, vagy eltemeti papíralapú könyvkiadást, az legkevésbé sem széles látókörű."
Khmmm. Valami ilyesmit már hallottam, mikor bevezették a CD-t, akkor a bakelit lemezt használók ilyesmiket mondtak, aztán meg az MP3 elterjedésekor is ez volt a szöveg.
Valahogy ez eddig sem volt igaz, eztán sem lesz.
A papír alapú kiadványoknak mindig is lesz piaca, de a mindennapi használatban háttérbe fog szorulni.
(Pl. ajándékba könyvet fogunk vásárolni, de magunknak egyszerűen letöltjük az új bestseller-t, mert így lesz egyszerűbb, olcsóbb és kényelmesebb.)