"Mert ha megteszed, akkor először visszavonják a pilóta-engedélyed, és ha ez nem elég, vagy nincs engedélyed, akkor perbe fognak, lefoglalják a géped, és ha másként nem megy lecsuknak. És még ez a jobbik eset."
LOÁL! Először írtam hogy nincs mit elvenni.
Másodszor, hogy fognak perbe ha azt sem tudják ki repked? Azonosító nincs, reptérre nincs szükség, akárhol fel és leszállhatok, és onnan el is vihetem egy utánfutón a garázsomba. Végignéznek minden ház garázst, mert láttak valamit a radaron, amit egy madárrajjal is össze lehet téveszteni? :D
És ha megtalálnának akkor mivan? kapok 2 hónap felfüggesztettet, aztán csá :)
Ultrakönnyű kategóriában is ajánlatos betartani az alapvető szabályzatot, mert esetleg odaküldenek egy vadászgépet, vagy esetleg a légi-rendészet helikopterét azonosításra. Extrém esetben meg kilőnek a levegőből, hogy ne veszélyeztesd a hülye agyad miatt például a leszállni, vagy felszállni készülődő utasszállító gépeket.
Odaküldenek egy vadászgépet ja persze :DDD ezen nagyot röhögtem. Van magyarországnak légiereje? Jaa van vagy 5 működő gép, bár felszállni nem tudnak mert drága az üzemanyag :)
helikopter? Hát annál is kb hasonló lenne a helyzet, főleg hogy a radaron sem tudnának folyamatosan követni ha a hegyek között alacsonyan repkedek, na meg ugye bárhol leszállhatok egy picit és hopp eltűnt + egy madárraj méretű célpont nem túl hívogató :)
Egyszóval a magyar légiközlekedési rendészet egy nagy 0, kb ki lehet röhögni(mint a többit is ebben az országban...).
50-es években lőttek le ballont? :D és most az 50-es évek van hidegháborúval, meg szép nagy hadsereggel?
Hagyjál már az ilyenekkel ez magyarország, egy igazi viccország :)
"Extrém esetben meg kilőnek a levegőből, hogy ne veszélyeztesd a hülye agyad miatt például a leszállni, vagy felszállni készülődő utasszállító gépeket."
Én nem te vagyok, nekem van annyi eszem hogy elkerülöm a ferihegyet, és a kifutó megközelítési útvonalakat, főleg ha illegálkodom ;)
"Arról nem is beszélve, ha esetleg katonai eszköznek néznek. Mondjuk repülő robbanóeszköznek." jajjj biztosssan annak néznek mi másnak? Magyarország háborús zónában van, mindenhol robbanóeszközök repkednek légcsavarral(rakétahajtómű már nem menő), mert úgy szokták :D mert ez egy olyan ország amit nem szar le mindenki XD