• Epikurosz
    #69
    A 90-es évek elején nagy derűlátás volt itt Európában. Gorbi "Európa Ház" eszméje alapvetően jó volt, és a Nyugat fogékony lett volna rá, de a balkáni és volt-SZU-beli etnikai konfiktusok mindent elmostak, mint egy sártenger.

    E derűlátás keretében nagy tervek voltak egyrészt a Duna, mint páneurópai áruszállító gerincvonal, és másrészt a kombinált árufuvarozás vonatkozásában. (Nekem akkoriban járt a kezemben egy ilyen MÁV-os dokumentum, amelyet én fordítottam vagy magyarról angolra, vagy fordítva, már nem emlékszem. Egyébként, rövid ideig dolgoztam a MÁV számtech intézetében, ahol utáltam dolgozni, mert a rothadt korrupció belengett mindent és mindenkit, ki is rúgtak elég gyorsan. A volt főnökeimet a rendőrség épp most motozza, veszi őrizetbe. )
    Ez utóbbi épp azt célozta, hogy komplett tehergépkocsikat pakolnak fel vasútra, és viszik el a célállomáshoz minél közelebb. Ebből aztán nem sok lett, így az utak és autópályák terhelése elég nagy, főleg a tranzitútvonalak mentén. Az ötlet még nem holt hamvába, bármikor fel lehetne éleszteni, és nagyobb lelket lehelni belé.