• kvp
    #66
    "A vasút szerintem áruszállításra való."

    A vasut tomegszallitasra valo. Legyen ez nagy tomegu aru, vagy nagyobb emberekbol allo tomeg, a lenyeg, hogy viszonylag egyszeruen el lehet vinni viszonylag nagy tomeget ket allomas kozott. Minel nagyobb a tav, annal konnyebb a szukseges aru/utasmennyiseget osszeszedni. Autos kozlekedeshez is jo lenne, mivel a jarmuveket is el lehet szallitani, igy a ket allomas kozott sokkal kevesebb energiaval es gyorsabban meg lehetne oldani a kozlekedest. A repulok gyorsabbak, de nehezebb eljutni egy repterre, mint egy allomasra es sokkal dragabbak is. A csaladi autot meg egyelore nagyon koltseges felpakolni egy repulore, mig egy vonaton altalaban siman elfer. (nyugat europaban meg vannak autoszallito vonatok, pl. ilyenek jarnak a csatorna alagutban is)

    "Érdekes, amit írsz, de én másként gondolom. Szerintem a levegőben lévő vizet kell valamilyen formában felhasználni üzemanyagként, mégpedig úgy, hogy kivesszük belőle a hidrogént, majd visszaengedjük, hogy jó nagyokat robbanjon. Ráadásul, mivel a hidrogén könnyebb, mint a levegő, ... ezen még lehetne filózni."

    Lehet, de nem erdemes. A kemia es a gepeszet jelenleg sokkal konnyebben hasznalja a legkori szendioxidot es a folyekony vizet metan gyartasara, arrol nem beszelve, hogy konnyebb tartolni es a mai motorokat konnyebb atalakitani metanra mint hidrogenre. A hidrogennel meg kar felhajtoero elloallitasaval probalkozni, ugyanis sulyt csokkenteni nem fog, mert a szukseges uzemanyagot suriteni kell, hogy eleg legyen, igy a cseppfolyos hidrogen is biztos nehezebb lesz a levegonel. Menet kozben meg nem lehet hidrogent eloallitani, mert ahhoz tobb energia kell mint amennyit nyerunk belole, tehat mindenkeppen a tankban kell lotyognie valamilyen hajtoanyagnak. (alternativa meg az aksis meghajtas vagy a nuklearis, esetleg a napelemes, de ott a hidrogen csak az energiatarolo kozeg lehet)

    "lajstromozásra nem kötelezett légijármű"

    Ezek a katonai jarmuvek es a sikloernyok. Egyik sem tul hasznalhato mint repulogep, bar a sikloernyosok azert szoktak baleseteket okozni. (foldon/vizen/levegoben) :-) Mindemellett a modellek is tudnak embert olni, de szerencsere eddig csak par ilyen halalos baleset volt.