cousin333 pár perc alatt én is összedobtam egy ilyet a 10.5ösben
(menu-t egy alt-al elő tudod hívni, az se kell kint legyen)
ez már közelít a jóság felé, a titlebar-t operalauncher el el tudtam tüntetni, de nagyon rosszul kezeli, mivel nem tudod mozgatni sehova az ablakot bármit fogsz meg, ha meg maximizálod akkor eltünteti a windows taskbar-t is, mintha egy f11-et nyomtál volna valahol. A gyorskönyjelzőkhöz szintúgy nem tudsz hozzádobni vagy elvenni lazán amikor csak kell, meg kell nyitnod a beállítás felállást és csak akkor tudsz működni.
Ezeken még dolgozniuk kell, de haladnak, ami jó jel.
A bővíthetőség meg azért ne widgettekbe és javascript scriptekbe merüljön már ki.... ismerem a widgetes dörgést, nagyon nem egyenlő extensionnal. Javascriptel már jobb a helyzet. Pár példa, ezeket nem nagyon láttam még Operára:
-CyberSearch (mint a google chrome address bárja, real time találatokat az a keresésre)
-Auto Copy (amit bejelölt azt másolja a clipboard-ba)
-Download Statusbar (bármelyik tab-ban vagy, az alján mutatja sorba a letöltéseket, hol tartanak és az infókat róluk. 2 kattal indíthatóak is ha készen vannak)
-Lazarus (folyamatosan menti bármit írsz, mint egy keylogger így ha elmegy az áram, összeomlik a browser vagy a rendszer, nem veszik el semmi és nem téped a fejed, visszamész a fórumra amit írtál és egy jobbkat+visszahívással minden visszakerül.)
-TabMixPlus (a tabok kezelhetőségét maximális szintre emeli, az oldalukon el lehet olvasni mennyi extra funkciót dobtak fel)
-NoScript, ami van operára "helyettesítésnek" az azért nem ér a közelébe funkcionalitásban, viszont kezdetnek jó próbálkozás, sokat kell fejlődjön hogy ne nyűg legyen, hanem kényelem használni (rá kell nézni FF-ben hogyan működik a NS).
"És akkor most versenyezzünk, ki állíja vissza egyszerűbben az eredeti elrendezést..."
jajj :) ha ez segít rajtad, safe mode ikonnal indítjuk és kiválasztod ami csak kell:
=)