• cousin333
    "Egy WinXp-vel mái napig, minden jellegű munkára elvan a legtöbb ember, és jönnek folyamatosan a friss programok rá."

:) Épp az előbb emlegetted a különböző igényszinteket, ehhez képest most az XP-t ajnározod. Persze, aki XP-t használ, annak nincs igénye Win7-re, és az új szolgáltatásaira. Vannak, akik továbbléptek... :D Pl. XP memkezelése elég gyér, munkahelyen elmegyek kajálni, és amikor visszajövök, alig akarnak indulni a futtatott programok, mert az XP kirugdalta őket a RAM-ból...

Az Aero meg sokkal kellemesebb a szemnek, mint az XP design, amit rövid úton ki szoktam kapcsolni. A hasonló XP-re tervezett megoldások meg olyanok, mint a NoScript FF-hez vs. Operához...

"A Google azért ha bemutat egy új terméket, egy jól átgondolt, csomó újításokat tartalmazó dologról van szó, nem kacsa vagy bloatware lufi, mint egy pár kiváltságos cég "egyel frissebb verziója" valamiből."

Különös tekintettel a Chrome 1 -> 5 váltásokra :). Az egyetlen valamirevaló "újítás" a kiegészítők megjelenítése, de az sem igazi innováció az FF után...

"heh, FF megtette egyetlen pici pluginnel, Chrome alapból tudja, Opera meg nem találta gazdaságosnak."

Nem az FF nem tette meg, hanem a kiegészítő fejlesztője. Operához is van megoldás, még ha nem is a legtökéletesebb. A fejlesztők úgy döntöttek, hogy a Win7-es verziót úgy designolják. Nem mellesleg pre-alfa, szóval idővel változhatnak a dolgok. Az új verzió technikailag sokkal fejlettebb, ez a kiegészítők készítőinek is több lehetőséget ad majd. Egyébként a válaszomat globálisabbnak szántam, nem csak erre a funkcióra vonatkoztatva.

"minden firefoxos akit ismerek"

És miket használnak? Amúgy ez biztos komoly tömeg lehet... :)

"Vegyek alá Windows 7-et, ott már meg tudták oldani szépen a kérdést."

Nem. De csak ott implementálták, amúgy szeritem is több értelme van. Az elcseszett dolgokról szólva nézelődj a Mozilla háza táján, kulcsszó: Direct2D támogatás. Súgok: Win Vista és Win7 only, DX10-el...

"felnőtt, komoly ember létedre viszed megint óvodás szintre xD, lásd feljebb."

Írtam már, hogy nem a legkényelmesebb, de használható. F2 mennyivel macerásabb, mint a címsorba vinni a kurzort, vagy F8-at nyomni, hogy odafókuszálj?

" hogy gyorsikonokra kattanva közép gombbal egy friss ablakba nyitja meg őket?"

megint csak a pre-alfára tudok hivatkozni, bár lehet, hogy a butulás része. Amúgy + Shift... :D

"Ezt viszont minden pillanatban igényelem."

Én meg gyorshívót használok, szóval hidegen hagy az ügy. És nem, nem lassabb, Operában legalábbis. De nyomkodhatsz Ctrl+szám (0-9)-ig, az automatikusan új fülön nyitja meg a hozzá tartozó oldalt.