• psishock
    cousin333:
    "Használd nyugodtan a válasz gombot, azért van ;)"
    az SG fórum rendszere annyira nem inspiráló és kőkorszaki, nem nagyon érzek késztetést rá, hogy bármelyik extra funkcióját is használjam. Az idézgetés sem egyszerű feladat, látom a többiek is inkább manuálisan irkálják őket. :)

"Az új hardver...."
    Hát nem igazán tudott eddig többet nyújtani egy új hardware sem vagy oprendszer amiért érdemes lenne valahova beruházni. Semmi olyan extra funkció nincs egy win7 ben sem, amiért érdemes lenne váltani, azon felül hogy sokkal HW igényesebb és sokkal többet foglal el, és semmi olyan eget rengető újítás nincs a friss dx-ekben amit nem lehetett volna xp-be is implementálni, de ugye valamivel rá kell vezetni az embereket a friss windows vásárlásra. Egyenlőre meg nem láttam érdemleges újításokat amiért dx10-11 re lenne érdemes váltani 9c helyett, talán a jövőben, de addigra meg nyilván még frissebb dx lesz a trendi és még frissebb windows.

"Mindössze van egy új képesség, amit a régebbi oprendszerekre és hardverekre nem lehet gazdaságosan implementálni."
    heh, FF megtette egyetlen pici pluginnel, Chrome alapból tudja, Opera meg nem találta gazdaságosnak. Vegyek alá Windows 7-et, ott már meg tudták oldani szépen a kérdést. Csak én érzem úgy, hogy itt valami nagyon elcseszett politika folyik ebben a kérdésben?

"Ahogy halad a fejlesztés úgy jönnek újabb és újabb ötletek, nem látom be, miért kellene mondjuk még a Win95-öt támogatni."
    mert mondjuk ezek az új 5letek teljesen megvalósíthatók benne is? és nem kell a usernek kiadni háromjegyű zöldhasúkat kiadni egy csilivili friss oprendszerre?

"Neked úgysem kell, szóval akkor nem vesztessz vele semmit, nemigaz?"
    na ja, így van.

"Erre meg én mondom, hogy kevesen vannak, akik olyan dolgokat használnak, ami csak FF-ben elérhető."
    minden firefoxos akit ismerek (és nem csak IE helyett kattan rá, mert ezt telepíttették fel neki) használ valami magának való extra gadgetet, nem is egyet, szóval a legtöbbjük igen is igényel mindenféle extrát ami mondjuk nem lelhető fel Operában.

"Például te miket használtál, hogy úgy nézzen ki az FF-ed, ahogy?"
    kinézetre? Hide Caption, és kb ennyi. Azt is a title bar miatt, a többi funkció alapból adott.

"Azt kell látni, hogy a kettő teljesen különböző filozófia. Az Opera nem azért jó, mert jobban bővíthető, mint az FF, hanem mert a lényeg benne van, és mindez nagyon kompakt, átgondolt és integrált formában."
    Ez az IE re is igaz, ha megkérdezed őket aki használja. Nincs igényük semmi másra, és tökéletesen biztosítja a netezgetéshez szükséges alapfunkciókat.

"Ellenpéldának ott a TabMixPlus, aminek a funkcionalitása részben ütközik az alap böngészőével."
    ez a pluginokban a lényeg, van amikor nem csak kiegészítések, hanem teljesen megváltoztatják a browser készítők által bevezetett dolgokat, a TabMixPlus-t nagyon sokat imádják, én is, jó példa, hogy sokkal jobb és átgondoltabb elképzelése lehet egy random egyednek is a működési elvekről, mint egy fejlesztőnek.

"Megint nem tudod, miről beszélsz. Ha megnyomod az F2-t, akkor megjelenik egy címmező. Ami pontosan úgy működik, mint a címsávon lévő, vagy mint az "Awesomebar", ha úgy tetszik"
    ha tovább olvasod a mondatomat, akkor pontosan kifejtettem, hogy tisztába vagyok vele hogy dettó ugyanaz a funkciója mint a sávos változatnak, de ezt folyamatosan használja az ember, szenvedés ha minden pillanatban elő kellene hívni. Pont arra céloztam hogy nem csak cím beírásnál használod, hanem google keresésnél is, kedvencek böngészésére, és így tovább.

"Én ugyan nem... Minek a keresőjébe amúgy? :)"
    felnőtt, komoly ember létedre viszed megint óvodás szintre xD, lásd feljebb.

"A billentyű az akkora, amekkora... :)"
    egyel feljebb.

Shiftes dolgot valahogy meg kellene oldani, de lenyelhető, annyira nem cserélem sűrűn őket hogy fárasztó lenne. Másik dolog, hol lehet megoldani, hogy gyorsikonokra kattanva közép gombbal egy friss ablakba nyitja meg őket? Ezt viszont minden pillanatban igényelem.