• cousin333
    Használd nyugodtan a válasz gombot, azért van ;)

"á fenét tökéletes"

Tudom, hogy nem az, irónia volt...

"már nem terajtad, félre ne értsd, de ugye érted hogy röhögök a fejlesztők ilyen érvei felett, hogy cseréljek oprendszert, vagy esetleg szerezzek dx11 kártyát, úgy működnek szépen a funkciók amiket elgondoltak."

Az új hardver nem ér semmit, ha nem tud többletet nyújtani. Itt nincs szó arról, hogy a böngésző csak ilyen-meg olyan csúcs hardverekkel használható. Mindössze van egy új képesség, amit a régebbi oprendszerekre és hardverekre nem lehet gazdaságosan implementálni. Ahogy halad a fejlesztés úgy jönnek újabb és újabb ötletek, nem látom be, miért kellene mondjuk még a Win95-öt támogatni. Senki nem mondta, hogy vegyél új VGA-t, csak akkor esetleg nem tudod használni az adott funkciót. Neked úgysem kell, szóval akkor nem vesztessz vele semmit, nemigaz?

"hmmm, pedig érezhetően erre akart kilyukadni pl Sanyix is, és a "tévhites" cikk se kezelte lazábban..."

A lényeg, hogy az Opera is erősen bővíthető, ellentétben azzal, amit te írtál. Még ha nem is annyira, mint az FF, ami gyakorlatilag a bővíthetőségre épül.

"Egy IE hez szokott ember azt mondja még túl komoly és felesleges a rendszere. Egy Operás meg van elégedve vele. Aki mindent kivesézős FF-hez szokott az meg hiányosnak és nyűgösnek fogja találni a rendszert."

Erre meg én mondom, hogy kevesen vannak, akik olyan dolgokat használnak, ami csak FF-ben elérhető. Az Opera alapból sokkal többet tud, ezért eleve kevesebb kiegészítőt igényel. Például te miket használtál, hogy úgy nézzen ki az FF-ed, ahogy? A másik, hogy ne keverjük össze a "nem megvalósítható" és a "nem elérhető" funkciókat. Az Opera is kínál ahhoz felületet, hogy erősen testre szabhasd a böngészőt mind külsőre, mind képességekre. Jó példa UJS Manager Unite-alkalmazás, amivel egyszerűen kezelhetjük a userJS-eket (mondjuk szomorú, hogy az Opera ennyire hanyagolja a kezelésüket).

Az igény meg szintén relatív, sok mindent azért teszek bele az FF-be, mert igényem van rá, de nincs alapból benne.

Azt kell látni, hogy a kettő teljesen különböző filozófia. Az Opera nem azért jó, mert jobban bővíthető, mint az FF, hanem mert a lényeg benne van, és mindez nagyon kompakt, átgondolt és integrált formában. Ellenpéldának ott a TabMixPlus, aminek a funkcionalitása részben ütközik az alap böngészőével.

"Személy szerint viszont nem látom kényelmesnek hogy folyamatosan tartsak 1 gombot +ban ilyesmire."

Nem tudom, hogy ki lehet-e kapcsolni ezt a funkciót. Ez a Shift-es dolog annak a folyamatnak az eredménye, aminek során a fejlesztők szeretnék az Operát közelebb hozni a többiekhez. Ez többnire egyet jelent a lebutítással, ékes példa erre a gyorbillentyűk-kiosztása.

"nana, azért egy awesombar kicsit több funkciót rejt mint egy sima address bar."

Megint nem tudod, miről beszélsz. Ha megnyomod az F2-t, akkor megjelenik egy címmező. Ami pontosan úgy működik, mint a címsávon lévő, vagy mint az "Awesomebar", ha úgy tetszik. Aminek amúgy a realtime Google keresés nem része, az csak egy külön kiegészítővel érhető el. Az aktuális cím valóban érdekes lehet. Nem azt mondtam, hogy kényelmes így böngészni, hanem azt, hogy különösebb gond nélkül lehetséges.

A címmező amúgy megint egy érdekes példa a hasonulásra. Az Opera 10.5-ösé jobban áttekinthető, kezdőknek egyértelműbb, szerintem viszont a 10.1-é praktikusabb volt.

"folyamatosan írkálsz a keresőjébe is"

Én ugyan nem... Minek a keresőjébe amúgy? :)

"egy apró kiterjedésű F2"

A billentyű az akkora, amekkora... :)

"véletlen nem kajamalkálok a gép előtt."

Korábban egyszerűen működött és bizony előfordult velem is, hogy "elmentettem" egy oldalt, amikor nem akartam...