• Tetsuo
    Biztos fura neked ezt hallani, de a Passiot nem Mel Gibson talalta ki.. ;)
    Szakertok (pl bibliakutatok) hada dolgozott rajta, a leheto leghitelesebb Passio volt a cel, ami szerintem sikerult is.
    Igen, igazad van, ez a tema eroszakos, ugy mint a Bibliaban. Ezidaig is tobben feldolgoztak Jezus eletenek ezt a reszet, de ok nem voltak ennyire hitelesek, hiszen nem mutattak be az igazi szenvedest.
    Nekem is durva.. de Jezus eletenek vege errol szol. Ezen nem kell mit szepiteni, sot meg kell mutatni, hiszen (aki hisz benne, ugy gondolja) erted, ertem, minden emberert kegyetlenul szenvedett es annak ellenere nem volt benne gyulolet, sot..
    Szvsz Mel Gibsonnak csak elege lett abbol, h meg nem tortent "realista" feldolgozas ebbol a temabol, s mivel O eros hivo, ez fontos volt neki.
    A film celja, ugyanaz mint a konyve, dobbenetet okozni es szembesiteni az embert azzal, h Jezus tenyleg szenvedett, nem csak ugy poenbol mondjak a miseken..

A filmet egyszer lattam, de mely nyomot hagyot bennem es nem hiszem, h gyakran meg tudnam nezni.. viszont a Bibliat mar tobbszor is olvastam es ha a filmmel bajod van, (ebbol a szempontbol), akkor a Bibliaval is bajod kell legyen, hiszen autentikus alapja a filmnek ill, a Vatikan is elismerte, h mestermu a film.
    A film mondanivaloja, a Biblia mondanivaloja..

Senki nem tart teged segghulyenek :), csupan fel vagy haborodva es eleged van az oncelu eroszakbol. Nekem is. De en ugy gondolom, h a tortenelmi v mitikus esemenyeket a legjobb, ha a legaprolekosabban, legrealisztikusabban valositjak meg (mar amennyire realisztikus (es emiatt neha naturalista) lehet ugye), hiszen a hagyomanyorzes, a tortenetmeselesnel fontos a hitelesseg.
    Viszont a 800ezer tucatakciofilm meg agyatlan horror szarok helyett, inkabb nezek vmi felemelot, vmi muveszit, vmi vidamat..

A Biblia olyan - soxor kegyetlen - tortenetet mesel el, ami mellett nem lehet csak ugy elmenni meg ma sem, sok ember erkolcsi alapjakent szolgal, ha igaz volt, ha nem..