• NEXUS6
    #24
    Miért csak az interneten keletkező internethez kapcsolódó, de legalább is elektronikus információ az igazi internetes információ?

    Fogok egy albumot beszkenelek egy Dali képet és felteszem, hogy ha valaki meg akarja nézni a neten, akkor hozzá jusson (természetesen ez az egész nagyjából illegális). Az internet ilyen dolgokkal van tele, ott van ugye a P2P megosztás pl.
    Nem az a lényeg, hogy a forrás elektronikus-e, hanem hogy ha valaki valamit alkotott, akkor annak reprezentációja a neten is megjelenjen, de nem feltétlenül azért mert ő rakja fel személy szerint.
    Miért kéne a zenészeknek azzal szórakozni, hogy a zenéjüket felrakják a netre, meg menedzselik a honlapjukat. Ők nem rendszergazdák, web dizájnerek, hanem zenészek.

    Az interneten a többség tényleg csak fogyasztó, de mindig van aki felrak egy DVD ripet, akármit. A rendszer attól működik, mert az emberek töltenek ezerrel a P2P-nél. Az, hogy felrakta valaki csak az első lépés, minél többen töltik, te is annál hatékonyabban tudod letölteni.
    Ez egy technikai dolog, de azért hihetetlen filozófiai mélysége van, mert a fizikai valóságban nincs olyan, hogy valami annál jobb legyen, minél többen használják!

    Sok ilyen apró kis jellemzője van a netnek, amit hagyományosan fizikai tárgyakra vonatkoztatott gondolkodással nem lehet felfogni. Ez olyan, mintha a Földön lenne egy pont, ahol a gravitáció, a fizikai törvények valahogy teljesen máshogy működnének.
    Az emberek egy része azt mondja, hogy akkor van ennek az egésznek értelme, ha valakik pénzt csinálnak belőle, vagy az emberek nem csak csodálkozni, szórakozni járnak oda.
    De miért is csak akkor van értelme?

    Azon kívül az internet elég színes is, és általában működik a vonzás törvénye. Ha csak tuskó, agyatlan emberekkel találkozik valaki a neten, az vajon nem-e azért van, mert az emberkénk is ilyen, vagy más módon vonzza az ilyeneket?
    Én nem találkozok egyáltalán pedofil tartalommal, max, hogy az SG cikkez róla orrbaxájba, más meg már minden pedofil tartalmat letöltött, ami csak létezik a neten és tele van iylen ismerősökkel.
    Nos, akkor milyen is a net?