• slickboy
    #97
    A bemutató feléig sikerült követnem az egész cirkuszt de elfáradtam a sok amzing meg unbelievable jelzőktől. Üres fecsegés. El kell ismerni, hogy a kezelőfelület meg az élmény jól megvalósított, de azon kívül semmi sincs benne innovatív, pláne ennyi pénzért. Eleve röhejes, ahogy tömjénezi magát az Apple és a sok konzumhülye tapsikol hozzá. A legnagyobb mobilcég, hát persze. A nyereségét tekintve lehet. Az Apple designcég, életérzést árul, vallásos élménnyé emeli a vackainak a birtoklását és használatát. Nagyon keveset nyújtanak, azt viszont gondosan megcsiszolják, becsomagolják. Patikamérlegen mérik a műszaki tartalmat is.
    Multitasking hiányát megint azzal magyarázni, hogy hát anélkül is lehet, és tulajdonképp nincs is rá szükség...ez sem épp a bátor innoválásra vall. Csupán a meglevő technika további finomítgatása.
    Mi az hogy nincs rajta rendes OS? A desktop gépekre írt OS nem működik egy érintésvezérelt eszközön? A világ legfejlettebb operációs rendszere nem lenne elég hatékony? Hogy is van ez? Akkor mégse akkora innovatív fejlett dolog a Mac OSX?
    A netbookok mióta kezelhetelenek? Újszerű platform? Ez nem újszerű platform még a kezelését tekintve se. Érintésvezérelt tablet pc-k régóta léteznek, csak sajnos még nem eléggé elterjedtek.
    A bemutatón demonstrálták, hogy a gyorsulásérzékelők miatt milyen élvezetesen és egyszerűen lehet irányítani a videójátékokat rajta. Most akkor videójátéknak szánják ezt az újszerű platformot? Mert irodai munkára nem alkalmas. Ne akarják bemesélni, hogy lehet produktív munkát folytatni, úgy, hogy ki- be lépek az alkalmazásokból, mert nincs multitasking.
    Hiába magyarázkodnak itt sokan, hogy ők nem sznobok, csak mert Apple dolgot vesznek. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy mindenki sznob aki Apple terméket vesz. Egyáltalán a magyarázkodás ami jelez valamit. Nem véletlenül kapcsolódott össze az elitizmus képzete az Apple márkával. Tudatosan azt sulykolják, hogy az Apple PC az nem PC hanem Mac. Holott a Mac is PC.