• BlackRose
    #92
    Ettől függetlenül óriási hátránya a bezárt filozófia. A jövő a cloud, nem az AppStore, és a cloud nem csak ajax hanem web szolgáltatások és okos kliensek is, ezeknek pedig sajnos zárt az út az iPad-on. Én jobban érzem magam egy univerzális gép társaságában amely egyaránt alkalmas a fogyasztói és az üzleti oldalamat is kihasználni és ez a tökéletes kommunikációt is magába foglalja, pl. Skype, video conferencing, VoIP, stb... és ez a gép ezt sem tudja.

    Ugyanakkor nem képes hálózatra lépni (domain controller), nem képes remote desktop-ra stb... szóval nekem nem felel meg, de millióknak igen. Szóval szerintem sikeres termék lesz, de nem fog semmi felfordulást okozni a piacon... a netbook tovább él a notebook meg a kihalás szélén van de nem az iPad hanem a netbook miatt... a PC-t nem lehet kinyírni csak akkor ha a "megváltó" képes minden olyan munka elvégzésére mint a PC, és ez meg sem közelíti azt.

    Ha tabletról van szó sokkal jobban szeretnék egy MacOSX-et vagy egy Win7-et futtató gépet mint egy smartphone OS-el működőt. A munka nem csak Office, de ezen az sincs (iWork nem számít mert játék). Igy ez nem más mint egy ebook olvasó és web böngésző... és ez csak nagyon kis része a PC alkalmazási területének főleg ha produktív alkalmazásról van szó. Esetleg még az oktatásban van értelme, de még az oktatás a 19. században van (és ott van), addig ez is csak elméleti alkalmazás.