• FtranX
    #87
    "Arogáns egy pofa a Steve... és kurvára halvány gőze sincs miről beszél... de hát az Apple fanok éppen úgy követik mint minden "vezért"..."

    Az a baj, hogy nem csak az Apple fanok, hanem az utóbbi években a média és a technológiához nem értő átlagfelhasználók is, akik nem látják az Apple által képviselt elveket.

    Az Ipod az Iphone és az iPad (ha az lesz) sikeressége súlyos veszélyt jelent a számítástechnika szabadságára. Betekintést nyújtanak egy olyan alternativ jelenbe, ahol a Microsoft, IBM és társaik helyett az Apple (=Steve bácsi) uralta a PC piacot. Ahol nem a szabad innováció, a verseny, hanem üzleti érdekek határozzák meg a fejlődés irányát. Ahol minden alkalmazás/szolgáltatás a cég totális, cetralizált kontrollja alatt mukodik és ahol a felhasználó szabadsága minden téren le van sz*rva.

    A microsoft az Internet Explorer miatt is megutotte a bokáját (jogosan). Mekkora felháborodás lenne, ha holnaptól csak az MS által nagylelkuen jovahagyott szoftvert lehetne Windowson futtatni?

    Az Apple részben azért csinálhatja, amit csinál, mert tényleg ért a felhasználói élményhez de leginkább azért, mert a többség nem látja, hogy manapság a telefonok a táblaPC-k, a netbookok, és amédia lejátszók ugyan olyan, általános célú számítógépek, mint egy PC, amelyeket bűn lekorlátozni. (ugyan ezért a telekom cégek is megérdemelnének egy jó nagy maflást)

    Ok, ha nem tetszik, az iPhone és az iPad, lehet mást venni, de ha ez az üzleti modell sikeres marad és elterjed, akkor annak mi leszunk a kárvallotjai.

    Apple restricted zone