• BlackRose
    #84
    Én sehol sem mondtam, hogy ítélkezek, csak a valóság ha valaki egyetért ha nem, hogy a társadalom számára a rosz helyen elköltött 100 dollár nem annyira pozitív mint a jó hylen elköltött 100 dollár és még véletlenűl sem akarom ÉN MEGMONDANI, hogy hol költsd el a pénzed hiszen én igazi szabadkapitalista felfogású ember vagyok, de ettől függetlenül még véleményem lehet mindenről.

    Ugyanakkor azt sem állítottam, hogy az iPad baromság, sőt ha lejebb elolvasod elmondtam a véleményem miszerint az iPad egy jó kis gép csak éppen nem felel mindenkinek meg. Ugyanakkor az amit nem irtam le de pl. nekem részben szúrta a pipám, hogy Steve leszarta a netbookokat, pedig az iPad-tól eltérően a netbookok rendelkeznek egy tulajdonságal ami miatt kurva sikeressek még akkor is ha nincs rajtuk az Apple logo, ez pedig az, hogy "felhatalmazzák" (empowering) az embert, kevés pénzért kapsz egy gépet amely (majdnem) minden feladatra alkalmas. Nem jobb a notebooknál ebben Steve-nak igaza van, de nem is az volt a cél. A netbook célja az volt, hogy annak is akinek addig lehetetlen volt a kezébe adja a netet vagy akinek lehetséges volt de nehezen az most könnyebben hozzájusson. A netbook lehetőséget adott, hogy mindenkinek legyen egy megfelelő gépe (kevés pénzért). Az iPad ennek ellenére semmit "felhatalmazást" (empowering) nem hoz, amit tudunk vele azt tudjuk nélküle is méghozzá kevesebb pénzért. Lehet nem annyira cool meg anyámtyúkja de megy. Szóval Steve leszart valamit amin nincs leszarni való, egy terméket ami nélkül sokkal roszabb volna a világ.

    Amikor az Asus megcsinálta az első eeePC-t nem azért csinálta, hogy faszálkodjon a San Francisco-i színházban a világ előtt hanem azért, hogy millióknak könnyeben hozzáférhető számítástechnikát/internetet tegyen lehetővé. Persze mind ezt azért tette meg mert megvolt a piaci igény és mert a technológia is olyan szintre fejlődött, hogy ezt meg lehetett tenni profitabilis módon. Az iPad OK akinek kell, de nem OK, hogy Steve leszarta azt ami másoknak kell és sokkal könnyebben megfizethetik mint az ő bezárt és erőssen korlátozott ("politikailag" és nem pedig fizikailag) gépét.

    Arogáns viselkedés nekem soha nem volt szimpatikus. Örülök neki, hogy jól megy nekik és, hogy egy ilyen technológiai csodát tudnak szerkeszteni, de az nem jelenti, hogy a világ hülye és csak ők az okossak... Apple is the largest mobile companz, amazing, phenomenal, Apple invented the laptop (no shit... Compaq did it), aztán olyan neveket tett maga után akik naponta többet tettek a mobíl technológiák kifejlesztése érdekében mint az Apple 5 év alatt... az, hogy ők képesek 10x akkora profit marginnal értékesíteni termékeiket az nem azt, jelenti, hogy ők a leg leg leg... ők egy termék orientált cég, ha holnap nem megy a mobiltelefon és az mp3 akkor Applenek lőttek, a Samsung az le sem szarja a termékeit az mindent tud ami megy a piacon, ha repülőtányert kell holnap gyártani mert az lesz a keresett akkor azt fog gyártani, egyáltalán nem függ a termékeitől akármelyik termékétől megválhat 2 perc alatt és mahet tovább, az Apple viszont ha egy terméke elesik... ő is elesett. Arogáns egy pofa a Steve... és kurvára halvány gőze sincs miről beszél... de hát az Apple fanok éppen úgy követik mint minden "vezért"...

    ...mégegyszer az iPad-al semmi bajom... a társadalmi értékek és mások indokolatlan alábecsülésével viszont annál inkább.