• BlackRose
    #74
    Na azért nem árt elmondani, hogy a 140000 alkalmazásból mondjuk 140 alkalmazható, 14 tényleg valamire jó vagy kitűnő és a többi semmire való szemét. A nagy számok előtt általában annak marad tátva a szája aki nem tudja a játékot. A gyors alkalmazásfejlesztés (AppStore féle filozófia) nagy méretű de csak ici pici része minőséges éppen úgy mint minden másban. Az igazán értelmes fejlesztésre nem célzás nélküli lövöldözésre van szükség hanem valós piaci igények felfedezésére és kielégítésére. Az iPhone fantasztikus telefon és tényleg minőséges UI, de nem nyújt semmi olyan alkalmazást amelyre tényleg szükség van és másik telefonok (pl. Symbian, Android, Windows Mobile stb.) nem tudnak. Szóval nem a mennyiség a fontos (felhasználási szemszögből, mert az Apple-nak ugye az a fontos, hogy minnél többen töltsék le az alkalmazásokat még ha nincs is szükségük vagy nem is tudják alkalmazni őket.)

    Röviden az Apple fejlesztései a bevételeihez képest nevetségesek (nem a minőségük hanem a mennyiségük), 50 milliárdos cég, 10+ milliárdos nyereséggel ha csak ezt tudják felmutatni ebből az összegből akkor jobb lenne ha azt a bevételt valaki más kapná aki sokkal jobban tudja alkalmazni... pl. Sun, IBM, Microsoft, Samsung, SONY, vagy akár a Google stb... ha jobban belegondol az ember a Microsoft hetente több új terméket mutat be mint az Apple évente és hasonló pénzekből gazdálkodik pedig 3x annyi embernek fizeti a fizetését. Szóval az Apple sikeres mert azt termel amit a piacnak el lehet adni, van benne sok minőség is de olyan dolgokra támaszkodik amelyek nagy részben neutralizálják ezt a pozitív oldalát a társadalomban (persze az ő számlájukon minden rendben). Ha elköltök 100 dollárt 10 hülye alkalmazásra amivel megtöltötték az AppStore-t akkor 100 dolláral kevesebbet tudok elkölteni a gazdaság olyan részében amely tényleg pozitív értéket ad ezért. Persze én vagyok a hülye, de ettől függetlenül a társadalmon belül a mellébefektetés mértéke növekedett, és mint mondtam az Apple valahogy keveset tud ebből a sok pénzből kihozni.

    Persze ennek ellenére maga az iPad egy OK kis termék csak éppen az a hibája, hogy egy frontend az Apple e-commerce gépezetére amely mint mondom sok esetben a mellébefektetést táplálja.