• Ulquiorra
    #39
    "Egyrészt teljesen önműködő/karbantartásmentes soha semmilyen berendezés nem lesz, esetleg a faék. De az is elkorhadhat"

    Annyira sejtettem hogy ahelyett hogy belegondolnál hogy ez téged hoyg érintene inkább szőrszálhasogatsz. Ez csak példa volt hogy belegondolj az elvbe, nem értem mi olyan nehéz benne.

    Az elv amire fel akartad te akartad felhívni a figyelmet rossz. Ha te valamit kitalálsz és magalkotsz hosszú évek kemény munkájával az miért ne lenne a tiéd? Milyen alapon van bárkinek joga azt elvenni tőled egy idő után? Miért gondolod teJÓNAK hogy ha valami ami tiéd azt egyszer csak elveszik tőled? Ha én valamiért megdolgozom szeretném hogy az enyém maradjon.Csak egy pár percre képzel magad egy cégvezető helyébe (nem tudom mi a szakmád de képzeld el hogy azon belül hozol egy áttörést ami nagyon profitáló mind pénzügyi mind társadalmi szempontból,aztán mindenki lenyúlja társadalmi igazságosságra hivatkozva)

    "Függetlenül attól, hogy valóban hasznos-e amit licencelni akar a világnak"
    Én úgy tudom ezeknek a dolgoknak a kifejlesztése pénzbe kerül. Meg kell térülnie , hasznot kell hoznia. Ha építesz egy garázst a telkeden nem azért csinálod hogy bárki ingyen használhassa, hanem azért hogy te tárold benne a cuccaidat vagy kiadd bárki másnak.

    Másrészről nézve a dolgokat ha nem lennének a bevételek segítik a cégeket abban hogy újabb és újabb termékeket fejlesszenek ki és kutatásokat finanszírozzanak. Ha nem lenne haszon akkor nem lenne motiváció sem. A verseny és az előnyszerzés a fejlődés fő motorja, ezért nem volt működőképes a kommunizmus. Ha minden ingyen lenne senki se csinálna semmit, nem lenne motivációja, lévén bármit hoz neki személy szerinte nem lesz másabb a helyzete ahhoz képest mintha semmit se csinált volna.

    De ez megint olyan hogy a magántulajdonodat se adod oda bárkinek amit a saját megkeresett pénzedből vettél, akkor egy cégnek miért kéne ezt tenni? Miben másabb egy vállalat mint te?