• djhambi
    NAGYON OFF

Tudod, ezt kezdem kicsit unni... Szóval ez az alaptalan vádaskodás, nem ismersz, nem ültél le velem beszélgetni, se a barátaimmal, nem kérdezetd meg őket, hogy mit gonolnak rólam. Ennyi erővel én is elmondhatnám ugyanezt rólad, sőt, még azzal is jöhetnék, hogy mivel te jöttél először azzal, hogy bűnöző vagyok, ezért te vagy a bűnöző, mert ez a buzi esete, aki a másikat buzizza le. De nem mondom, mert ellenőrizetlen flood lenne. Ráadásul feltételezem, nem igaz, és jogosan fel is lennél háborodva.

De az, hogy minden megalapozás nélkül ki mersz jelenteni ennyire súlyos vádakat, jelenti, hogy nem lehet hinni a szavadnak. De hogy párhuzamba állítsalak a filmmel, ahol szintén súlyos vádakat szórnak megalapoatlanul...

Vagy említsem némely jobboldali politikus stílusát, ami nagyban hasonlít a tiedre, ez az "unatkozom, szidjuk a másikat" effektus, tehát ezért van az, hogy hánynom kell a politikától, és ennyi szemét csordogál odafönn, és ezt szívja be minden fűszál gyökere itt lent, és ez csordogál már (úgy érzem) a magyarok vérében, mert hogy ezt ráerőltetik a magyarságra, és akkor vagy jó magyar, ha a nem magyarokat gátlástalanul pofánokádod, és emiatt nem szeretném, ha ilyen stílusod lenne, mert igen, ez kicsit zavar, eléggé zavar ahhoz, hogy szót emeljek érte. Mert én hiszek a magyar értékekben, összetartozásban, kultúra és szellemi örökségben, de ez nem felsőbbrendűség, ez nem idegengyűlölet, nem nemzeti gőg, beképzelt seggnövesztés, amit ma művelnek vele.

Mert az a helyzet, hogy emberek vagyunk, és hibázunk. Például erre jó példa az oktatási rendszer módszeres leépítése. De más dolgokat csinálhatunk jól is, és igen, csinálunk.

Mert az a helyzet, hogy emerek vagyunk, és törekdni kell az emberségre. Tudod, az a magasfokú civilizáltság, az érett viselkedés, az állati ösztönök és indulatok ész és értelem felsőbbrendűség általi legyőzése. Na ez az, amiben még nőni kell. Mert ha például Orbánnak évértékelő beszéde van, akkor mindent elmond rossznak, és semmit se mond el jónak, mert azt hiszi, hogy neki az a kötelessége, hogy a lehető legnagyobb kárt tegyen a kormányban (ergo Magyrország demokratikusan megválasztott működésében), és kizárja még a legkisebb lehetőségét annak is, hogy bármi jót tegyen a kormány, ezért kizárt, hogy akár egyetlen dicsérő szava legyen, arra, amire megérdemlik. Na ez pontosan az az éretlen állatias gőg, ami lealacsonyítja az embert magát. Mert ha mindent elmond pokolnak és csak egy dologban is téved, akkor vagy szánt szándékkal hazudik, vagy megalapozatlan, ellenőrizetlen információkat állít. És igen, téved, mert ő faját tekintve ember.

Az utóbbi a jobbik eset, és te most pontosan ezt csinálod: megalapozatlan állíásokat teszel. Azért válaszoltam ilyen hosszan, mert akinek a gondolkodása "szeptikus", az nem állít olyat, ami ellenőrizetlen, mert "nem hisz benne". Számára olyen nem létezik.

Bocsánat, ha néhol nyers voltam, de úgy gondolom, hogy neked is hasznodra válik, ha kifejtem hosszan, és láthatod, hogy ezzel leléptem arról az útról, hogy dacból visszavágjak, hogy elmondjalak olyannak, mint aminek engem elmondtál, inkább segítek egy kicsit, mert "úgy érzem", hogy még nem teljesen alakult ki ez benned, és ezt pedig fontosnak tartom, mert ez különböztet meg az állatoktól, és valójában ez a magyar örökség.