djhambi#239
"Tehát nem jó út az, mikor automatikusan azt tartjuk igaznak, amit a többség is, meg a szakemberek is, avagy amely állásponthoz tudunk authoritás képet rendelni."
Ez természetesen így van. De ne felejtsük el azt, hogy ezeket a szakmákat - bármennyire is lenézzük őket xD - öt éves egyetemi képzésen sajátítják el. Tehát egy olyan ember, aki a témához nem ért, nert hiányoznak neki összefüggések, tapastzalatok, ismeretek, nagyobb valószínűséggel hibáznak, de ha beképzeltek, mert büszkék arra, hogy a saját képzésükben milyen jó érelmiséginek számítanak, hajlamosak olyan témákba beleütni az orrukat, melyekhez nem értenek. Csak azt hiszik, hogy értenek. Ez egy megfigyelehtő emberi magatartás, így van akkor, mikor én írok a közgazdaságról, vagy Epikurosz állítja, hogy jobban ért a politikához, mint a politikusok, vagy mikor ezerszámra írnak ilyeneket, hogy "a világbrbe rakjunk napelemeket, és az energiát hozzuk le a földre" vagy "az űrhajók hőpajzsa elpárolog, ezért vígan 20 fok van az űrhajóban, mert a párolgás hőt on el".
Tehát az ember olyan, hogy beképzelt, és eközben olyan dolgokba üti az orrát, olyan véleményeket kreál, melyek megalkotásához nem ért. Ezért írom a kritikámban többször, hogy ne fogadják el azt, amit írok, se at, amit a film mond, mindenki nyomozzon utána, és alkossa meg a saját véleményét.
"1 jól átgondolt, jól megalapozott álláspont többet ér mint 100.000 olyan amely csak mások okoskodásait idézi fel"
Ez is így van, csak a film arról tanuskodik, hogy van pár ember, aki mindenfélét összehord, dokumentumok nem szerepelnek, a történelmi eseményeket úgy ferdítik, hogy kihozzák a saját válaszaikat, így az ő véleményük nem megalapozott. Ezért próbáltam rengeteg hivatkozást, és idézetet keresni az állításaim alátámastzására. Mondom, elfogadott eredetű hivatkozások: wikipedia, egyetemi jegyeztek, közgazdasági hivatalos folyóiratok. Természetesen biztosra veszem, hogy én sem az abszolút létező igazságot írtam le, ahogy mondod, "Nincs 100%-ig objektív ember", ezért ösztönöztem az olvasókat az utánanyomozásank.
Alakítsa ki mindenki a saját véleményét, mert abban reménykedek, hogyha az embe nem úgy ül le a film elé, hogy befogadja minden szavát, hanem szkeptikus - ahogy én tettem - megtalálja a maga ellenérveit, biznyítékait a film tartalmának megkérdőjelezésére. És az olvasó is biztosan atlál bizonyítékot az én általam leírtam megkrdőjelezésére is, csak bizonyára kevesebbet.
Ja, egyébként, ha a film igazat beszélne arról a haatlomról, ami az országot úgy irányítja, hogy minden nemzeti vagyon kiáramoljon, akkor a film veszélyt jelentene rá, és ha arra képes volt, hogy egy egész országot irányítása alá vonjon, bizonyára a film se jött volna létre, illetve nem terjedne, illetve eltűnne. Csak egy gondolat. :)