• remark #238
    Nem értettelek félre, hanem szerintem az én mondandóm nem akaródzik átmenni. Mindössze felvetettem annak lehetőségét, hogy az önálló kutatás eredményeként meghozott álláspont többet ér, mint ha valaki azt állítja amit minden más szakmabeli is állítana ha megkérdeznénk őket. Pontosan azért, ami [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1264519554&no=200]#200[/URL]-ban is szerepelt.

    Avagy: 1 jól átgondolt, jól megalapozott álláspont többet ér mint 100.000 olyan amely csak mások okoskodásait idézi fel.

    Jusson eszedbe, hogy most nem valami földöntúli dologról beszélek, hanem arról ami minden egyes tudományos áttörés előtt megtörténik. Jön valaki egy új elképzeléssel, ami nem összeegyeztethető az addigiakkal. Nem feltétlen rúgja fel az addigiakat, csak egyszerűen nem illik a képbe valami miatt. Mindig sok munka az ilyen álláspontokat átnyomni a "tömegen". Legyen az az egész társadalom, vagy a "szakértők" egy bármilyen csoportja.

    Tehát nem jó út az, mikor automatikusan azt tartjuk igaznak, amit a többség is, meg a szakemberek is, avagy amely állásponthoz tudunk authoritás képet rendelni. Itt meg [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1264519554&no=222]#222[/URL]-höz kapcsolódunk. Az, amit ma tudunk, hiszünk, vagy úgy általában ahogy a dolgokat látjuk, elképesztő módon tudja determinálni azt, hogy miként tekintünk új gondolatokra. Nagyobb a befolyás, mint azt gondolnánk, még az "objektív" tudósok között is.

    Nincs 100%-ig objektív ember, és nincs 100%-ig nyitott/flexibilis ember sem. Ezért Achilles-sarka a tudománynak is az ember maga.