• Narxis
    Ilyen mentalitással amit te is itt képviselsz az Opera örökké 2%-os böngésző marad. Ha életben akar maradni a piacon akkor el kell döntenie, hogy keményvonalas g33kekre hallgat-e vagy bevállal pár "trendiséget". Nem szabad lenézni a tömeget mert ők adják a profitot, böngészők esetén azzal, hogy feltelepítik és használják.

Mókás volt látni, hogy szaladt az Opera sírni az Euhoz mert csúnya gonosz MS elnyomja, holott ott volt 2 példa is arra, hogy MS senkit nem nyom el a böngészőpiacon, a Firefox önerőből lett mára a 2. legnépszerűbb böngész, némely országokban, köztük Magyarországon pedig az első. De ott a Chrome is ami már lassan megelőzi vagy már meg is előzte az Operat.

Én nem dicsőítem az Operát, csak tudom mi a jó,

De pontosan azt teszed, az, hogy mi a jó szubjektív, mindenkinek más a jó. Elég unalmas világ lenne ha mindenből mindenki ugyanazt szeretné.

"Az Operában azért van sok "felesleges" dolog, mert az idióta átlagfelhasználónak fogalma sincs, hogy néha mit csinál, ezokból jogosítványt sem adnék senkinek, mert félóra alatt beáll két bója közé."

Ezt meg nem igazán értem. Mi az amit a "szent és tökéletes" Opera nélkül nem tud az átlag felhasználó?

"alaptelepítésben leveri a másik két trendi "böngészőt"."

Mi van? Mit ver le? Megint csak azt mondom, hogy ez szubjektív. Attól nem lesz jó egy böngésző mert te annak tartod és nem fog semmit "leverni" mert nálad "leverte". Azt észre kellene venni, hogy mindegyik böngésző más elvet követ. Az IE egy alapvetően fapados, de a tömeg igényeit(megnézek pár honlapot) kielégítő böngésző, a Firefox arra jó, hogy mindenki összelegózzon egy olyan böngészőt ami neki tetszik, annyi kiegészítő van hozzá mint égen a csillag. Chrome hasonló elvet követ, de mivel friss a piacon ezért ott volt idő egyből arra összpontosítani amiben jelenleg versenyeznek a cégek, a gyorsaságban, de a Chrome is a Firefoxhoz hasonlóan a kiegészítőkben látja a jövőt. Az Opera pedig egy all in 1 böngésző, jó böngésző, de valamiért az emberek többsége mégis mást választ. Nem hiszem, hogy csak a marketing hiánya miatt...