Sanzistift#37
Vitatkoznék.
Mivel webfejlesztést is tanulsz, pont veled nem kéne, de mindegy, legyen, te is fiatal vagy még.
Engedelmeddel idéznék, kiragadva a szövegkörnyezetből:
"Tapasztalataim szerint biztonságos, gyors, pluginekkel mindent tud (AdBlock a fejledtebb felugróblokkoláshoz, időjárásjelző, videodownload, flashgot stb.), egyszerű privátböngészés, stb... "
Na, itt a lényeg.
Más emberkét ezek a dolgok érdekelnek, akik nem szakemberek. (én sem tartom magam annak, én CNC gépeket programozok, fejből, mindenféle CADCAM nélkül).
Gyanítom, hogy nálad azért van pár dolog telepítve a webfwjlesztés miatt, amik ugyebár ott várnak a háttérben, futnak, stb...
Az átlagfelhasználónál jó esetben ennyi dolog nem fut.
A "felesleges" dolgokat NEM kötelező használni, ki is lehet nagyobb részét kapcsolni.
A baj ott van (szerintem), hogy a mai szemlélet szerint egy program annál jobb, minél többet tud. például a Nero. Gyűlölöm. A Nero egy CD író programnak indult.
Annak nagyon jó volt, de mostanában már mindent tudni akar, és rátelepszik a rendszerre. Hát kell a pöcsömnek. Ne akarjon nekem oprendszert játszani egy író progi.
Az Operában azért van sok "felesleges" dolog, mert az idióta átlagfelhasználónak fogalma sincs, hogy néha mit csinál, ezokból jogosítványt sem adnék senkinek, mert félóra alatt beáll két bója közé.
Az átlagfelhasználónak kell a csicsa.
Hogy miért, azt ő nem tudja, de a haverjának is van, így neki is kell.
Anélkül, hogy tudná, van-e rá szüksége...
Én nem dicsőítem az Operát, csak tudom mi a jó. Ennek itt hangot is adok.
Csinálj egy fain registry tisztítást, meg takarítsd ki a sok szemeted a gépedről, és majd meglátod, hogy alaptelepítésben leveri a másik két trendi "böngészőt".
Tudod, döglött oprendszeren nem lehet csatába indulni, akkor sem, ha Operával indulsz.