• djhambi
    Azt azért írtam, mert evidensnek vettem, hogy továbbmelegszik, és felforr, mielőtt elpárologna. Pontosabban nem tud elpárologni, mert felforr. Nem úgy kell értelmezni, ha megolvad, akkor azonnal nekiáll felforrni! Ismersz, és tudod, hogy nem vagyok óvodás.

Ha a te állításod lenne igaz, akkor nem tudna felforrni, mert miután megolvad és párolog, annyira lehűti, hogy sosem éri el a forráspontot. Vissza a zöldségelveshez. Ergo nem párolog, hanem forr. De ez ott lett tárgytalan, amint elkezdtünk azon gondolkodni, hogy egy folyékony valami hogy tud zuhanás közben párologni, sőt egyáltán fennmaradni az űrhajón. Ergo... harmadszorra csak nem írom le.

Pontatanul fogalmaztam. Te pedig halálfejes ökörséget írtá le. :)

De gondolkodtam, és arra jutottam, ha Epikurosz csak abban téved, hogy a burkolat jó hővezető fém, akkor elkpzelhető, hogy jó hőszigetelő fém (ilyen viszonylag kevés van, és nehéz lenne ideális tulajdonságút találni űrutazáshoz), vagy más dolog, pl. parafa (:P) vagy kerámia, és ez esetben előfordulhat, hogy a pereme állandóan megolvad, párolog, forr, kopik, mindegy, de akkor is igazam van a hőszigeteléssel kapcsolatban. :)