• Justil
    erre meg annyit, hogy nyilvánvalóan mindennek vannak fokozatai. te kiforgattad a szavaimat oly módon, hogy erős túlzásba vitted át, persze amit írtam abból végülis leszűrhető a következtetésed, de én nem erre gondoltam.

a család mint egység felbontása 1 következő fokozat lenne...K-Paxx-et láttad? bizonyos feltételek mellett az is működhetne, de jelenleg sem értelmét, sem lehetőségét nem látom, és nem is vágyom ilyesmire. ezt meghagyom a sci-fi témakörének.

ellenben az országok szerinti felbontás az, ami szerintem...hát hogy is fogalmazzak.."elavult" (és itt nem jó ellenpélda az EU meg hasonlók, hiszen az csak 1 névleges dolog, továbbra is magyarországon vagyunk mellettünk meg ausztria, románia, és a többi...)

ugyancsak ez a véleményem a nyelvekről is, bár a sok nyelvszakértő biztos megkövezne ezért :) tökjó, hogy tanulunk nyelveket, és én is elég jól beszélem az angolt, meg az oroszt, de valahogy annyira felesleges az egész. egy elég jó ellenérvet felhozott egyszer itt az SG-n nekem valaki, nem emlékszem már: miszerint a nyelv meghatározza a gondolkodásmódot és így akinek magyar az anyanyelve az összetettebb gondolkodásra is képes lehet, stb. ezen tényleg elgondolkodtam akkor, érdekes dolog, van benne igazság, mégis ha mérlegelni kellene, azt mondanám, inkább beszéljen mindenki angolul, egységesen (csak zárójelben megjegyzem, az angol nem annyira puritán nyelv ám, amilyennek sokan hiszik. tényleg könnyű megtanulni, de a szókincse jóval gazdagabb, mint ahogy sokan képzelik, pusztán csak rengeteg ember a saját angol tudásából indul ki, ez itt a gond).

hogy benyeltem vmi propagandát? lehetséges, mivel én én vagyok, és a saját "testemben" ülve nézek kifelé a fejemből, ezt nehéz megítélni. azt aláírom, hogy ezek tulajdonképpen eléggé a globalizációval rokonlelkű gondolatok.
    csak hogy nekem soha semmi bajom nem is volt a globalizációval, 1 dolgot leszámítva: irányított, és ráadásul rossz kezekben van a gyeplő.

amúgy vágom, hogy legtöbbeteknek ezek mondhatni beteges nézetek, de már rég rájöttem, hogy másképpen gondolkodom ezekről a dolgokról, mint a legtöbb ember, és ezzel most nem azt akarom mondani, hogy jobban, csak másképp :)