"2-2.5D-ben is lehet nagyon szép dolgokat alkotni"
Lehet, csak nem szerencsés. Nem azt mondom, hogy lehetetlen megcsinálni, hanem hogy elkerülhetetlenül szar lesz, és akkor már inkább az eredetit játszom emulátorral, mert az legalább a nosztalgia-hangulatot hozza.
Olyan dolgokat lenne érdemes C64-ről remakelni, ami nem platformer, meg nem 2d akció. Sztem. De azokat meg már megcsinálták... Total Eclipse meg Castle Master tuti van, Elite még jóhogy, egyéb Elite-klónok meg nem érnek annyit.
Infiltrator nagyon sokáig baszta az agyam, de sosem szerettem igazán, mert fogalmam sem volt, mit kéne csinálni. (Pláne, hogy a lemezes helikopteres Infiltratort nem tudtam a kazettás "Infiltrator III"-hoz kapcsolni... Aztán most, internet+savegame mellett játszottam vele, és azt kell mondjam, nem maradtam le sok mindenről. :P
"C&C: Renegade-t azért megnéznék mondjuk DUNIA, esetleg CoD4 motorral. "
Eh, miért csőmotorral? Akkor már legalább egy Battlefield, de még inkább Arma lenne a frankó. Azért a C&C kőkeményen járműves téma, nemá, hogy picsányi CoD méretű pályákat akarsz hozzá, ahol megfordulni nem lehetne egy Mammut tankkal? :P
"Mythhez pl nem volt szerencsém, csak a III-hoz, az viszont nagyon tetszett nekem. "
C64/Amigás Myth-nek konkrétan nulla köze van a PC-s Myth sorozathoz. A régi az egy platformer, a szebb&jobb fajtából.
Lost Vikings-t sem érzem, hogy jobban elő lehetne adni.
"Infiltrator megint csak 1 olyan cím amit szivesen látnék splinter cell-serű köntösben... "
Nekem ez a Covert Action lenne. Egy az egyben lehetne Splinter Cell, elvégre CIA-ügynök szimulátor. Játékmenet pontosan ugyanaz a sunnyogós, adatlopós... Bár nem tudom, jelenlegi technikával hogy lehetne megoldani a végtelen, véletlenszerűen generált épületet...