Lollerka#32
a falo sejt azt eszik ami meg van jelolve, lehet az sajat sejt is eppenseggel ha mar nincs ra szuksegunk /mikor a sziv kamrak elvalasztasa keletkezik, fetalis verkor stb../ sot, meg eleg sok feher versejtet sajat magunk is kinyirunk
alapvetoen van B meg T lymfocita, a szepseghibalya az h Tbol van Tc Th es meg egy ketto:P egyik jelol, masik gyilkol, harmadik meg megeszi
a B a velunk szuletett, nagyjabol minden ellen jo, de nem specifikus igy nem eleg hatasos ha sok a virus, a T sokkal jobb, specifikus vedelem a plazmasejtek miatt, igaz lassabb reakzio, de kesobb magasabb hatasfok, ezert mondjuk h kepes tanulni
persze, van nagyon hatasos virusolo meg baciolo, a gond veluk az, hogy a sajat sejteket is megolik:D
nickwearby kepzeld el mit erezhet akkor a sok millio leendo kismama:P
es az oltas miatt nem mutalodik jobban a virus, csak eppenseggel sokkal jobban megvaltozott virus tunik fel, mert a kevesbe valtozottak ellen immunisak vagyunk, vagy keves ember betexik meg, esetleg enyhebb lefolyasu
sztem a virusokat az ionizalo sugarzas nem naon zavarja, hisz mig nem jutnak be a etstbe nincs erdemleges metabolizmusuk, feherjeket nem allitanak elo, ami zavarna oket ha mashogy nezne ki mutalodas soran
a lenyeg, h rossz a cim: "Szupervírusokat is létrehozhatnak a gyógyszerek"
nem a gyogyzserek hiozzak letre oket, hanem mikor fejlesztik azokat, de ez a termeszetben is megtortenik, csak eppenseggel sokkal lasabban, nem azt akaorm mondani, hogy most mindenki oltassa be magat, aki egeszseges az szerintem ne, a kismamakat azert nem celszeru beoltani szerintem, mert ki az aki veszelyes idoszakban szeretne megbetegedni... minden gyogyszernek van mellekhatasa, meg a legyengitett bacik/virusok is kis lazat okoznak, mert ez a termeszetes az immunreakciokor, viszont az 1-3 het magzati fejlodesnel az embrio nagyon erzekeny a hovaltozasra, de mint tudjuk eddig is betgedtek meg kismamak, ez utan is fognak, es megis itt vagyunk eleg szep szamban