Oldies Music 1.0
'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje
Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,
Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....
A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
-
Következzék (alkalmasint, mint nem túl "jó" példa) a Fra Lippo Lippi, akik azóta sem svédek:)
Velük viszonylag könnyebb helyzetben vagyok, hiszen akik a felszín alatt egy kicsit is szoktak kotorászni, nekik nem ismeretlen e zenekar.
Volt idő amikor (nagy ritkán) bele-belehallgattam egy-egy dalukba, de az idő múlásásval ez megváltozott.
A XV. századi olasz festőről elnevezett zenekar 1980-tól a mai napig létezik. Ugyan volt egy tíz éves kihagyás, ezért "csak" 8 album van a rovásukon:)
Azt gondolom, hogy két dalt feltétlen ki kell emelnem.
Ezek a '86-os "Shouldn't Have To Be Like That" és a szintén ebből az évből származó "Everytime I See You", melyek a "Songs"album gyöngyszemei.
Én nem tudom, hogy az ilyen zenével az USA-ban befutottak-e, vagy sem (ami lehet, hogy nem is volt cél), de a Távol-Keleten minden bizonnyal.
Mivel a két fenti dalt nincs ember ki ne ismerné, ezért egy másikkal kínozlak benneteket, melynek hallgatása közben - esetleg hatására - remélem senki sem oltja ki környező embertársa életét....
Fra Lippo Lippi - Angel