Oldies Music 1.0

'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje

Flag Counter

Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,

Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....

A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
  • Tyia
    Szép Napot!

Akkor egy kis B & B

Leszögezem nem vagyok italo-euro disco fan és szakértő (mint tudjátok).
    Bruce & Bongo a közhiedelemmel ellentétben nem németek, hanem angolok, egyes források szerint írek, de hallottam már azt is, hogy tán kanadaiak lennének. A nevük alapján végül is bármi lehetne: Bruce Hammond Earlam és Douglas Wilgrove, fénykorukban 30-31 évesek voltak.

Én egy kupacba tenném a Scotch-ot, Bruce & Bongo-ékat, és igen a Trans-X-et.
    Mindenképpen (legalábbis én) elhajlást látok a a New Wave felé. Nem vastag a zene, és érzek némi kisérletező hajlamot.
    Nem nyálasnak, mint..........(a helyes válaszokat kéretik odagondolni). Ugyanakkor nem is "vadultak el".

Legnagyobbnak tartott sikerük a "Geil" nem egy szerelmes dal.
    Lassan folyó, effekt gazdag. Alap alkotó elemeiben leginkább a Bronski Beat "Why" c. dalát idézi. Jó hallgatni akár 10 percig is.
    A "Geil"-t máris párosítanám a Scotch "Disco Band" és "Primitive Man" c. dalaival. És meghökkentő ugyan de a valamivel későbbi Curacao "Yiasou"-jával is. Nem beszélve a Comancheroval.
    Remélem nem az én fülemmel van gond.
    A New Wave mindnfelől érkező hatását legalább úgy eszlelem, mint pl.: Mike Mareen "rettenetes" effekt arzenálját a "Love Spy", vagy a 'Don't Talk To The Snake"-ből.

A "Monkey Dance" oly annyira eltér már a "disco" -tól, hogy bármelyik Alphaville lemezre felfért volna, ha az éneket nem vesszük figyelembe.

A "Fussganger" pedig bővelkedik bass- és elektromos gitár játékban is - bár azt nem tudom, hogy az mennyire szintetikus...

A "Hi-Ho" a "Geil" kistestvére. (Ultra Trexx Remixben - is - jó)

Magam részéről nagyon sajnálom, hogy csak egy almbumra futotta, elhallgattam volna még 1-2-őt. Volt később egy "Best Disco In The World" (vagy valami ilyesmi) c. daluk, meg tán 2000 körül 1-1 újragondolás, de semmi komoly.

Arra emlékszem, hogy amikor a "Geil"-t megszereztem, élés küzdelem alakult ki egy hasonló zenemániával megáldott osztálytársam és én köztem. Az oka a teljes "Geil Album" begyűjtése. Neki sikerült. Nekem csak pár éve....

Várom az eszrevételeket, javításokat....miegymást.