Oldies Music 1.0

'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje

Flag Counter

Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,

Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....

A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
  • Tyia
    Kentaurral kapcsolatban szóba került a Satöbbi zenekar.

Az együttes menedzsere Erkel András(Kentaur bátyja) szólt igy 1984-ben:

"Elhívtam Pressert az egyik koncertünkre, aki rettenetesen megkrirtizált bennünket, de segített, Ő volt a zenei rendező. Amikor készen voltunk a lemezzel, megpróbáltuk eladni. Wilpert mondta , ha jó, átveszi. De pechünkre az MVH-nál akkor döntöttek a piacgazdálkodás mellet. Egy-két művészeti szempontból fontos előadótól eltekintve csak a 100.000 ! példányos sztárokkal kötöttek szerződést.Igy a milemezünk - bár Wilpertnek tetszett, s már a borító is kész volt - szóba sem jöhetett. Ott álltunk megfürödve, ki fizesse a lemez elkészítésének költségeit, a közreműködők gázsiját, a stúdióidőt. Semmiféle irásos szerződésünk nem volt. Mindent a hitre a bizalomra alapoztunk. Nyilvánvalóvá vált, hogy a hazai viszonyok alaptétele: építsd fel magad a sikert, az intézmények pedig osztoznak veled ebben!
    Rájöttem, hogy nálunk senkinek nem érdeke a tehetségek felkutatása még a saját péntükért sem.
    Ezt a hazai poppiac üzleti érdekei eleve kitárják.
    Beleláttam kártyákba, láthattam mekkora a korrupció, mekkora a jelentősége a médiánál dolgozó ismerősöknek, a pénznek. S ha nincs nyilvánosság, akkor ebben a szakmában nem lehet a 0-ról az 1-re jutni..."

Igy nem lett lemeze a Satöbbinek....