Oldies Music 1.0

'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje

Flag Counter

Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,

Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....

A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
  • bigivan
    Szevasztok Tagok!
    Régen jártam erre, de most olvastam itt az általatok összeállított listákat, s eszembe ötlött, hogy nekem is van idevaló lemezem, mindjárt prezentálok is róla egy nagy kedvencet.Ez egy filmsoundtrackből származik.
    Néhány szót a filmről, nem biztos, hogy mindenki ismeri.
    A Breaking glass, ami a magyar mozikban Üvegtörők néven ment, a 80-as évek elejének az egyik kultfilmje lett, s mint olyan az első volt Magyarországon, amelyik a londoni premier után, ami, azt hiszem 1980-ban volt, egy fél év alatt eljutott a magyar mozikba, így már 1981 kora őszén megnézhettük. Magyarországon is mind témájával, mind zenéjével a releváció erejével hatott, hiszen egy teljesen aktuális kérdéssel foglalkozott, a punk-mozgalommal és zenékkel !! Ez azért az aczélgyörgy-féle magyar kultúrában akkoriban nem volt jellemző! A Will you cimű szám akkoriban egész Európában tutisláger volt. Mivel ezt már legalább 5x feltettem, ide most egy másik kedvencemet tolom fel, ami szintén nem utolsó darab. A minőség a szokásos. (wav!)

Hazel O'Connor - Top of the wheel