Oldies Music 1.0
'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje
Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,
Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....
A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
-
Szevasztok Tagok!
Ahogyan nézem, itt már mindenkit ismerek valahonnan !
Na most a Tyia által említett stíluson kívül ne feledkezzünk meg az én kedvenc zenéimről, a nálunk méltatlanul mellőzött NDW-ről, magyarul a Neue Deutsche Welléről, ami igazán a szívem csücske.
Némi infó a stilusról:
Az NDW-nek alapvetően kettő ága létezik. Az egyik az un. UNDERGROUND, amelyik előbb jött létre, úgy 1979 tájékán. Ez természetesen magában hordozza a brit PUNK és a NEW WAVE összes pozitív és persze negatív vonásait, ezeken túl német nyelven zajlódnak a zenék. Tipikus képviselői: Deutsch - Amerikanische Freundschaft (DAF); Der Plan; Mittagspause; Ja ja ja; Grauzone; S.Y.P.H.
Ezek abszolúte nem kommerszionális zenét játszó zenészek, ezért aztán Németországon, és néhány hozzám hasonlón kivül nem ismeri őket a kutya sem.
A másik ág természetesen sokkal populárisabb, sokkal jobban fexik a közép-európai ízlésvilágnak, de, sztem még mindig nem igénytelen, ez pedig az un. MAINSTREEM vonal. Ennek eklatáns képviselői: Alphaville; Falco; NENA; Klaus Nomi; Kraftwerk; Joesi Prokopetz; Trio; Spider Murphy Gang és persze Nina Hagen és Peter Schilling.
Miután 25 km-re lakom az osztrákoktól, így a 80-as években a legendás Ö.3 rádióállomás zenéin civilizálódtunk, ott pedig a Mainstreem vonal zenéit sűrűn játszották, hála az egeknek. Dieter Bohlent ott nem nagyon hallottunk.

Ezt azért írtam, ha vkinek lennének ilyesfajta zenéi, akkor ne tartsa vissza őket a közösségtől, érdemes megismerkedni velük !!!