Oldies Music 1.0

'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje

Flag Counter

Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,

Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....

A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
  • Talk Talk
    The Twins...

Itt van az első The Twins (1981 Passion Factory) lemez azoknak, akik még nem ismerik. Még kissé kiforratlan, messze a későbbi jellegzetes italos hangzástól, de ez nem jelenti az, hogy nem hallgatható. Sok jó szám van rajta szerintem. Kár, hogy nem nagyon beszélnek erről a lemezről. Kritikákat sem nagyon láttam róla.
    Hangzásban, ha számonként nézzük:

Az első szám pl. a Yazoo-t idézi.
    "Satelite City" a korai Human League keverve a VOK- We Are The Nukes Of Terrorral az egész leöntve egy kis krautrock stílussal. Egyébként a Twins előtt mindketten egy ilyen krautrock bandában játszottak: Mythos - Concrete City (1979). Ez egyébként egy nagyon-nagyon jó lemez, feltöltöttem róla a második számot. Ez a leg new wave-sebb.Ha valakit érdekel:
    Mythos- concrete city:
    http://www.sendspace.com/file/igom6q

A többi szám is ált Gary Numan és korai Human League-es jegyeket visel magán. Pl.az instrumentális "Electric Bats"
    A "Runaway"-ben van még egy cseppnyi Ultravox is.
    "Desert Place"-ben ULtravox és Stereo (francia synthpop banda a 80-as évek közepén egyetlen lemezzel) keveredik.

Az egyik kedvencem: "Night, Lights and Shadows" inkább Yazoo-s néhány helyen, ill. kissé Depeche Modos (első album). Valamint hasonlít még Ian North - Only Love Is Left című számára bizpnyos szempontból. Amikor meg belép a magasabb énakhanghang, még az Alphaville -Summer in Berlinje is mindig beugrik.

A következő két számot mindig átugrom, mert nem jönnek be.
    Az utolsó szám szintén kicsit DM-es beütésű (állítólag a DM volt a Twins egyik példaképe).

Néhány szám fölött ott lebeg egyébként némi, a korai ami synthpop-new wave bandákat idéző hangzás is.
    A következő lemezeik sokkal lágyabbak, dallamosabbak, gazdagabban hangszereltek.
    Csak ne kérdezzétek, hogy melyik a kedvenc lemezem, mert én az összeset szeretem:)

The Twins - Passion Factory 1981.rar
    http://www.sendspace.com/file/rq187b